5 januari 2021

kan je een modelvliegtuig zelf maken?

Vintage photo created by freepik - www.freepik.com

nl flag
en flag
fr flag
de flag
Polly Translate
Voiced by Amazon Polly
gast: kan je een modelvliegtuig zelf ?

ik heb een vraag kan je een modelvliegtuig zelf maken ? niet een bouwpakket gewoon alles zelf zelf maken ik heb namelijk vliegtuigen als onderwerp voor mijn profielwerkstuk gekozen en wil graag een vliegtuig maken dat met behulp van een motor van de grond af komt meer niet.en als het gaat waar kan ik dan de informatie vinden alvast bedankt .gr mo
Ja dat kan, er bestaan modelbouw clubs die allerlei modellen hebben verzameld in de loop der jaren. Maar lees verder….

Laat ik nu vroeger zelf dit hebben gedaan. Ik was toen voor ik denk F2,50 in de maand lid van een vereniging op dit gebied. Voor dit geld kon je een model vliegtuig uitzoeken, en dan gaan bouwen. Ik bedoel echt alles zelf! Dus uit een plaat balsa hout de ribben zagen, deze schuren. Lijmen tot er een vleugel ontstond. Daarna met papier of linnen bedekken, vervolgens lakken met spanlak. Dan werd het papier/ linnen mooi strak. Alleen de duurdere onderdelen moest je kopen. Vaak kon je van een ouder lid het een en ander overnemen. Voor de motor moest je vaak toch echt langs een modelbouwwinkel. Ik heb ook ooit eens een besturing zelf gebouwd, maar dat is niet meer te doen. Voor een redelijk bedrag kun je tegenwoordig een zender en ontvanger kopen met bijbehorende besturing voor de servo’s.  Met deze dingen bestuur je mechanisch de brandstof toevoer stabilo vleugelflappen en roer.


Kijk je ging dus uit van een bestaand model, maar je kon natuurlijk daarvan afwijken wat je wilde. Kon wel eens uitkomen in vreemde vliegeigenschappen, maar wat kon je dat schelen. Hij was tenslotte uit jouw handen ontstaan. Ik heb een lijst gevonden met winkels in Nederland. En misschien kun je in de dichtstbijzijnde winkel vragen voor de adressen van verenigingen bij jou in de buurt. Ook in deze winkels kun je natuurlijk allerlei info verkrijgen. Ik zou zeggen stap zo’n winkel binnen en vraag het eens. Ga dan niet op zaterdagmiddag, maar op bijvoorbeeld dinsdagmorgen of zo, dan hebben ze alle tijd voor je.

Klik hier voor de: werking van een vleugel

Klik hier voor: modelbouwwinkels in Nederland