1 januari 2021

huishoudelijk amerikaans

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Gast: wij hebben een tweetal huishoudelijke apparaten uit amerika meegenomen; resp. 325 en 1300 watt.; voltage daar 120 volt.
kan ik deze hier normaal gebruiken, of heb ik een trafo of dergelijke nodig?
ik hoor het graag
Dick van der Schagt (27-11-53)
dvdschagt@aot.nl

Je hebt nog een probleem, Amerika heeft ook nog eens 60 Hz in plaats van hier 50 Hz. Lees meer………


 

Ik weet niet waar het over gaat natuurlijk (wat voor soort huishoudelijke apparaten) Het voltage zul je eerst moeten aanpassen, dit kan met een transformator 2:1 betekend dat er 230 volt ingaat en 115 volt uitkomt. Deze zijn niet goedkoop, zeker voor het tweede apparaat van 1300 watt. Kijk hier is wel aan te komen, als je zelf handig bent kun je een losse transformator kopen, en deze in een kastje bouwen. Als je dit alles vreemd voorkomt………niet aan beginnen maar compleet bestellen. 


Maar wat ik al zei, er is nog een probleem. Dat van die 60 Hz, kijk als het een mixer betreft zal deze waarschijnlijk een beetje harder draaien. Mooi meegenomen toch! Maar bijvoorbeeld een magnetron zal wat anders reageren, buiten de regel elektronica zal bijv de klok ineens 20% harder gaan lopen. Dat is nog niet zo erg, maar ook de gerechten zullen wat eerder ping zeggen. Dus niet gaar.


Kortom, een heel gedoe allemaal, en ik denk dat het in de prijzen gaat lopen. Ik denk dat je al gouw een paar honderd Euro kwijt bent aan . Er zijn nog twee mogelijkheden waarvan de eerste al reeds teniet gedaan is;


1 Verkopen aan een buur in Amerika.


2 Verkopen aan iemand die daar naar toe verhuisd.


Tsja, het leven is hard šŸ™‚


PS. Beslist niet aansluiten op ons net zonder eventuele aanpassingen. Leuk voor oud en nieuw, maar niet in de keuken.


NW team. By the way, misschien leest iemand dit wel en kan hem van je over nemen, op weg naar Amerika.