oneidige beweging dmv magnetisme

Polly Translate

Als je een oneindige lange magneet met de naar boven in een ‘tunnel’ legt en deze vacuum zuigt. Vervolgens neem je een ‘gewone’ magneet en deze breng je met een bepaalde snelheid de tunnel in met de noordpool naar beneden gericht. Houdt deze beweging dan ooit op? En zo nee, zou deze theorie dan mogelijk zijn voor zweeftreinen?
Hopelijk is de vraag een beetje duidelijk.
Greetz Ewout
Dat zou natuurlijk mooi zijn, lees meer………..

Ik moet je wat het laatste betreft toch teleur stellen. Als je een voorwerp in een vacu?m plaatst en heeft geen weerstand, dan zou deze in principe altijd maar door blijven draaien. Maar helaas wil jij een zweeftrein gaan gebruiken, en ja de passagiers zullen toch een keertje moeten in en uit stappen. Voorts zal dan de trein op gang moeten komen, en moeten afremmen. Zie ook de verschillende vragen over perpetuum mobile. Helaas wil alle niet altijd wat wij gunstig achten. Je zou bijvoorbeeld een spoel kunnen nemen, en deze supergeleidend . Deze kortsluiten en een rond laten gaan. Maar zodra het magnetisch veld maar iets van hinder ondervind zal de stroom snel afnemen en weer tot rust komen. Ja het zou toch mooi zijn, gratis energie. Het enige wat wij de laatste tijd kunnen, is kiezen tussen verschillende aanbieders van energie. We kunnen dan de goedkoopste uit kiezen.


Maar wie weet ooit……………….