24 januari 2021

inductiekookplaat aansluiten op perilex aansluiting

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik moet een fagor inductiekookplaat aansluiten op een bestaande perilex aansluiting. De kabel van de kookplaat heeft 5 draden met 5 verschillende kleuren (blauw, groen, bruin, rood en geel/groen)!
Hoe moet ik dit aansluiten????

Drie fasen nul + zogezegd. We hebben daar al meer vragen van gehad. Lees meer…………

Als je krachtstroom hebt is dit allemaal geen probleem, dan is het: blauw voor de nul, groen R fase, bruin S fase, rood T fase en groen/geel voor de aarding. Maar ik denk dat je dat niet hebt. 


Dan zijn er twee mogelijkheden.


1 de groepenkast zo laten ombouwen dat bovenstaande mogelijk wordt.


2 gelukkig is er ook een nul bij, houdt in dat de spanning te gebruiken ten opzichte van de nul en ??n van de fase 230 Volt bedraagt. Wat je dan kan doen, is gebruik van 3 groepen 230 Volt 16 Amp?re. Zorgen dat op ??n of andere manier deze drie groepen bij het fornuis komen. En dan deze aansluiten op de verschillende fase. Dus de drie blauwe draden aan de ene blauwe draad van het fornuis aansluiten. En dan vervolgens de bruine draad van groep 1 aansluiten op groen, van groep 2 de bruine draad op bruin, van groep drie de bruine draad op rood. Kijk het verdiend geen schoonheid’s prijs, maar dan is alles wel beveiligd. Vergeet niet de aarde aan te sluiten. Hier is ??n draad uit de groepenkast voldoende. Zeer belangrijk, nooit het fornuis gebruiken zonder aarde aansluiting! 


Als bovenstaande niet duidelijk is zou ik hier een erkend installateur bij halen. Het is te gevaarlijk dit te doen zonder wat basis kennis. Het enige wat we willen bakken zijn lekkere gerechten neem ik aan, geen mensen.


Er zijn al wat meer vragen beantwoord, zie de volgende links:


Aansluiting op keramische kookplaat


Van twee fase twee groepen 230 V


Perilex, twee of drie fase


Perilex, drie naar twee fase