31 december 2020

wat is het soortelijk gewicht van parfum

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Parfum bestaat voor het grootste deel uit alcohol. En alcohol heeft een (of tegenwoordig soortelijke ) van 0,80 kg/liter = 0,80 * 103 kg/m3


Mensen kunnen meer dan tienduizend verschillende geuren onderscheiden, baby’s herkennen hun moeder aan de geur, en onze anatomie spreekt boekdelen: van alle primaten hebben mensen de meeste geurklieren, en waar die klieren in groten getale voorkomen, zoals de oksels, hebben we haren die onze lichaamsgeur versterken.Vijfduizend jaar geleden parfumeerden Chinezen, Egyptenaren en Indi?rs zich al met kaneel, sandelhout, jasmijn en roos, bestanddelen die de huidige parfumiers nog steeds gebruiken. Al meer dan vijfduizend jaar staan we ons voor een avondje uit dus al te besprenkelen, bespuiten of in te smeren met spulletjes die lekker ruiken. Of we daarmee onze lichaamsgeur proberen te verdoezelen of juist te versterken, is maar al de vraag; want we mogen dan vies zijn van onze eigen poep- en urineluchtjes, het zijn juist die bestanddelen die parfums exclusief en duur .

ALLE cosmetische producten, dus ook parfumerie, bevat allerlei chemische bestanddelen die door de huid worden opgenomen en via de bloedbaan in allerlei organen worden opgeslagen. Zo werden bijv. midden jaren 90 cyclische musk verbindingen terug gevonden in de moedermelk. Dit hoeft niet gevaarlijk te zijn voor de gezondheid, en fabrikanten van cosmetica gebruiken uiteraard alleen bestanddelen die zijn toegestaan.


Het grootste gevaar van cosmetica is echter dat een ALLERGISCHE reactie kan worden uitgelokt door de veelvoud aan chemische bestanddelen waar het lichaam (vaak onnodig en vaak) aan wordt bloot gesteld. Weliswaar is het risico klein, MAAR het kan desastreuze gevolgen voor uw gezondheid betekenen. Vaak is er dan sprake van een domino effect en is het slachtoffer opeens allergisch voor de meest uiteenlopende normale invloeden van het leven, waardoor zelfs gewoon rondlopen in de buitenlucht onmogelijk kan worden.


Je kunt parfumerie gewoon opbrengen op de buitenkant van de kleding, en als er geen kleding meer is kan de buitenkant van de beddeken worden gebruikt. Contact met de huid is er dan zo goed als niet meer, verder zul je ook veel en veel langer plezier hebben van de geur, die op kleding beduidend langer houdt dan op de huid. Oh ja, parfum ruikt op elke huid anders… Dit klopt dus gewoonweg niet, tenzij de parfum over een dikke oude laag transpiratie wordt gespoten.


Natuurlijk is hygiene zeer belangrijk en zullen zaken als zeep en shampoo door niemand ontbeerd kunnen en mogen worden. Maar neem bijv. producten die rimpelvorming beloven te verminderen met een grote korrel . (Als er al vermindering van rimpels zou worden bereikt is dat van korte duur en heb je een microscoop nodig om de vermindering te meten)


bronnen: intermediair


***arjen***