3 januari 2021

aardlekschakelaar

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Kan iemand mij helpen met het volgende probleem: Ik heb een onderverdeelkast met 17 groepen. Elke 4 groepen heeft een eigen aardlek.De aardlek van groep14-17 valt af en toe uit .alles is nagekeken maar niks kunnen vinden.De aardlek is ook net vervangen. In een ruimte hebben we ook last van statische electriciteit. Kan dit de oorzaak zijn? Brian Jelier.


Nee dat kan ik mij niet voorstellen, maar lees meer………

Als de aardlek schakelaar is vervangen zal het hier niet meer aan kunnen leggen. Ik denk je meer moet gaan zoeken naar een apparaat wat staat aangesloten op deze groep dat af en toe een aardlek veroorzaakt. Je moet hierbij denken aan iets met een verwarmings spiraal dat op instorten staat. Het hoeft persee geen oud toestel te zijn hoor, het kan net zo goed nieuw zijn. Om daar achter te komen moet je het verdachte apparaat testen met een zogenaamde megger. Je brengt dan een korte tijd een hogere spanning aan op een van de verdachte onderdelen, bijv 500 volt. Als er dan een slecht element in zit zal deze “doorslaan” naar . Dit is dan af te lezen op deze megger (meter) Je moet hierbij wel de overige eletronica losnemen, anders is bijvoorbeeld deze wasmachine voorgoed ter ziele. Je moet natuurlijk wel beschikken over de zogenaamde megger. Met deze meter kun je verschillende spanningen aanleggen, om een zwakke plek te ontdekken. Als van dit alles werkelijk niets begrijpt kun je misschien het best een goede installateur raadplegen. En hem dit verhaal laten lezen, hij zal wel begrijpen wat er bedoeld wordt.


Ik hoop dat je hiermee wat kan.