4 januari 2021

magnetisme

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

magnetisme

ik snap alles wel maar HOE kan iets iets aan trekken op een afstand ?! zonder in aanraking te komen? Er gaat tog ook niks door de lucht, dus hoe kan dat nou :s
help


Er worden de laatste tijd aardig wat vragen over magneten gesteld. Dicky heeft daar een mooi artikel over geschreven, lees meer……

Zoals ik al zei, er is al het ??n en ander verteld hier over. Klik hier: Magneten


Hoe trekken ze elkaar aan dan? Zoals je op deze site ziet bestaat het magnetisch veld uit krachtlijnen. Je kunt ze niet zien, maar strooi er wat ijzer vijlsel over, en je weet genoeg. Deze veldlijnen kunnen we dus niet zien, anders zouden we de hele dag deze lijnen zien. Want de is ook ??n grote magneet. Waarom trekken zij elkaar aan? Om de ideale positie te krijgen willen de veldlijnen graag naast elkaar liggen. In tegenovergestelde richting. Dus zodra ze dicht genoeg bij elkaar komen “zien” zij elkaar en willen graag in elkaar’s lijnen liggen. Wanneer dit begint ligt aan de sterkte van de magneten. Voor de technische omschrijving boven klikken. Maar voor het voorstellingsvermogen kun je misschien met dit verhaal overweg.