2 januari 2021

magnetisme in de ruimte

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Toen ik de atronauten bezig zag in de ISS vroeg ik mij af of het niet mogelijk is om magneten in de schoenen te plaatsen zodat de grip op de bodem beter wordt.
Aan inmiddels 5 kennissen heb ik dit voorgelegd,maar slechts 1 zei dat dit kan. De anderen beweerden dat magneten buiten de dampkring niet werken. Kunt u mij duidelijkheid verschaffen


Magneten werken ook buiten de dampkring, dat is zeker! Lees verder…..

Alleen of het handig is weet ik niet. Het ruimteschip is gemaakt van lichtere soorten, en deze zijn niet magnetisch. Maar goed je zou dan natuurlijk een strookje aan kunnen brengen, waarlangs je loopt. Het is wel zo dat als je dan even lekker aan het zweven bent, je al snel zal weg “drijven” naar dat stuk metaal. 


Dan voorts kunnen de magneten allerlei dingen in de war brengen door hun veld. Er is hele fijne elektronica aan boord, die dan dit veld kan op pakken. En wat dacht je als twee astronauten bij elkaar in de buurt komen, zit je ineens met de voeten aan elkaar vast! Je moet natuurlijk ook het gereedschap goed opbergen, anders loop je ineens met een trosje sleutels, pincet, schaar of wat dan ook aan je schoenen gekleefd.


Kijk op zal dit niet zo snel gebeuren, alles licht lekker vast tegen de aarde aan. (zwaartekracht)


Maar je kan je vraag natuurlijk eens voorleggen bij de ESA Noordwijk, wie weet kunnen ze wel iets om te trimmen in het ruimteschip. Ik bedoel iets speciaal ingericht voor training.


ESTEC in Noordwijk