3 januari 2021

proefjes electriciteit

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

hallo,

ik zit in het eerste jaar van de pabo en het is de bedoeling dat ik met mijn studiegroep een les geef over elektriciteit. met minimaal 3 proefjes! weten jullie misschien een paar geschikte proefjes? (de proefjes moeten geschikt zijn voor groep 4 tm 6 vd basisschool.)

alvast bedankt; Marije.

Doe mijn best, lees verder……….

De volgende proef wekt misschien de meeste interesse en nieuwsgierigheid op. En is niet echt moeilijk om te . De beschrijving moet voor zich spreken. Zorg in ieder geval voor een reserve batterij, deze kan met de proef snel leeg raken, en dat zou toch zeer teleurstellend zijn. 


Je kan erna vragen of de kinderen een toepassing kunnen bedenken voor dit verschijnsel. Bijv: ijzer uit afval scheiden. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen.


Je kan ook nog bedenken voor permanente magneten. Bijv: sluiting van tasjes.


Denk je wel een middag kan vullen met het bedenken van allerlei bestaande maar ook misschien nieuwe dingen. Kijk ook op de artikelen die al reeds zijn beantwoord op het gebied van magnetisme. ( zoeken helemaal boven in de pagina) Dan kun je het zo uitgebreid maken als jezelf wilt.


Ik hoop dat het allemaal lukt, als er nog nieuwe uitvindingen uit komen horen we het wel.  šŸ™‚


Veel plezier, Martin NW team.