4 januari 2021

overclocken

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik heb 3 jaar geleden een computer gekocht van packard bell, het was toen de snelste. Nu lopen de nieuwe pc games die ik heb gekocht heel langzaam. Ik heb ergens gehoord dat je pc door overclocken sneller gaat. Ik wil dit zelf ook doen maar ik snap er niks van.
ik heb pentium 3 866Mhz, pc 133 en 180nm op een FC-PPGA socket370 behuizing. help me please…


De mate van overclocken van een pc is erg afhankelijk van het type pc wat je hebt, de ene is er wel op ingericht en de ander niet. De machine waar jij het over hebt zal niet zo geschikt zijn, om de simpele reden dat hij moeilijk harder te zetten is. Maar wat is overklokken nu eigenlijk ? Lees meer..


 

Overklokken is het harder laten lopen van een pc dan hij normaal doet.


Vergelijk het met het opvoeren van je brommer, en aal problemen die daar bij komen kijken.


Om de pc harder te laten gaan heb je 2 dingen nodig:


1) Meer vermogen naar de pc (harder laten gaan)


2) Rest vermogen af laten voeren (koeling)


CPU’s (Central Processing Units) zijn gemaakt met een bepaald gebruiks patroon als uitgangs punt, op deze basis zijn de spannings installingen, kloksnelheid, en vooral de warme afvoer gebaseerd.


Electrische apperatuur is in feite erg onvoordelig qua arbeid uit . Het graatset deel wordt omgezet in rest energie>> Warmte. Wanneer de warmte niet afgevoerd kan worden dan verbrand je processor. >> Einde verhaal dus.


Wanneer je erg hard koelt dan kan je ook verder opvoeren, idiaal zou het absolute 0 punt zijn , 0 graden kelvin, -273 graden celcius. Dat kunnen we helaas nog niet, al zijn er supercomputers die al heel dichtbij komen.


Voor zo ver de grove theorie, er zijl letterlijk honderden web sites over overclocken. 1 ervan is het GoT forum. Gathering of Tweakers, bij OC forum.


Vanaf daar kan je een heel eind komen, sucses! (lees eerst de Faq aldaar! )