4 januari 2021

Bediening van centraal ventilatiesysteem via toetsen motorloze afzuigkap

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik moet een motorloze afzuigkap vervangen die is aangesloten op een centraal ventilatiesysteem. Aansluiting is via Perilex-stekker (blauw, bruin, , 2x zwart) en bediening via een 2-standenschakelaar op de kap. De nieuwe afzuigkap heeft een schakelaar met meer standen, de motor van het ventilatiesysteem is 3-toerig. Hoe sluit ik de nieuwe kap zo aan dat via de standenschakelaar de centrale ventilatormotor 3-toerig te bedienen is?


Beetje moeilijk antwoord op afstand, maar lees verder………

Het best kan je met een Ohm meter op de oude schakelaar meten hoe deze is geschakeld. Maak voor jezelf een schema, en teken hier de contacten in. Nu maak je een schema van de nieuwe kap, (als deze er niet bij is) en probeer dan te meten hoe deze schakeld. Maak de juiste combinatie op papier met de nieuwe kap. En sluit deze dan zo aan. Denk je wel aan de veiligheid! 240 volt kan dodelijk zijn. Haal er anders een vakman bij.


Martin