31 december 2020

Waar aluminiumpoeder verkrijgen?

FK1954 [Public domain], from Wikimedia Commons

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

billybob2025  Vraagt: Waar aluminiumpoeder verkrijgen?
hallo Ik ben op zoek naar aluminiumpoeder. maar het is moeilijk te verkrijgen. (nogal reactief met lucht en ). waar zou ik moeten aankloppen om dit product te kopen? thanx
ps: ik woon in België dus een Belgisch adres , website, tel nr zou de voorkeur hebben

Ik denk niet dat je dit poeder zo maar kan bestellen. Onder de juiste omstandigheden doet het boem! Lees snel verder.

Aluminium poeder is namelijk explosief in normale lucht. Dus als het al vrij verkrijgbaar zou zijn, moet je speciale maatregelen treffen om dit niet met lucht in aanraking te laten komen. Ik denk niet dat je het wilde gebruiken voor dit soort eigenschappen neem ik aan. Ik moet zeggen dat het prachtige vonken afgeeft, maar ook levensgevaarlijk dus. Als aluminium eenmaal brand is het zeer moeilijk te blussen. Water ontleed namelijk onder de extreem hoge verbranding temperaturen. En als water ontleed krijg je waterstof en , en deze twee houden ook van elkaar. En zullen dus onder explosies weer met elkaar verenigen. 

 

Als je zoekt op deze pagina (helemaal boven aan) op aluminium kom je verschillende links tegen. Nogmaals ik weet niet waarvoor je het wilt gebruiken. Als we dat weten kunnen we je misschien verder helpen.

 

Kijk hieronder op de links nog maar eens hoe het mis kan gaan met chemicaliën.

 

chemie forum

 

linke soep