1 januari 2021

Waarom is mijn bloeddruk hoger?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Waarom is mijn bloeddruk hoger als een knappe verpleegster hem meet?

Bij een keuring voor het vliegbrevet was hij 165/90.
Ik schaam me hiervoor, maar dat durf ik niet tegen de verpleegster te zeggen.
Wordt je bloeddruk echt hoger als een aantrekkelijk iemand deze meet?


Het antwoordt is heel simpel en kort want dat is JA.

De oorzaak is, dat je eerst iets sneller gaat ademhalen, daarna gaat je hart sneller kloppen, dus je krijgt een snelle pols(wat je met meerdere emoties krijgt) En daardoor stijgt je bloeddruk, omdat je hart meer bloed rondpompt in je bloeddcirculatie.Dus verhoogt hij de druk, je bloeddruk dus.Hetzelfde als je je bloeddruk meet in ruststand, en daarna als je hard hebt gelopen, dat is ook een heel verschil.


Daarom kun je ook eigenlijk niet van 1 waarde uitgaan, en wordt er meestal ook naar eerdere metingen gekeken. En als je die niet hebt, dan moet de verpleegkundige zelf ook begrijpen, dat je of erg zenuwachtig bent, of dat je haar aantrekkelijk vind( tenzij je echt een hoge bloeddruk hebt).Meestal wordt er ook pas gemeten als daaraanleiding toe is, en weet je dus niet of hij altijd al hoog is.Als je het echt wilt weten kun je het beste thuis een aantal keer meten in ruststand, dan heb je een goede waarde.


Succes ermee!


Leonie