1 januari 2021

hoe heet de nieuwste planeet die enkele weken geleden ondekt werd

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

hoe heet de nieuwste planeet die enkele weken geleden ondekt werd?
Als je bedoeld de 10e planeet dan spreken we over “Sedna” hij is vernoemd naar de zee godin van de Eskimo’s en staat 10 miljard kilometer verwijderd van de . Het is meer een groot rotsblok en bestaat uit steen en . Hij/Zij is ontdekt na een drie jaar durend binnen de NASA door Michael Brown. Omstreeks 15 maart ontdekt dit jaar.  De andere nieuw ontdekte planeet is er een buiten ons eigen stelsel. En wel in het zonnestelsel: Gliese 436 deze staat op 32 lichtjaar van de aarde. Of hier al een naam voor bedacht is lijkt niet waarschijnlijk. Hij is namelijk alleen ontdekt door schommelingen van de lokale aldaar.


Lees verder…………

Wat ik bedoel is dat de planeet (nog) niet echt gezien is. Er zijn minimale schommelingen van de locale zon daar, en dat is eigenlijk alles wat er is. Kijk dit duid op een planeet van geringe omvang, maar echt gezien is hij nog niet. Er komt vast een naam voor, waarschijnlijk een combinatie van getallen. Als iemand al iets meer heeft gehoord dan horen we het graag natuurlijk. Zodra we meer weten zullen we het vermelden.