5 januari 2021

Vrije-energie motor, mogelijk?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Vrije- motor, mogelijk?
Hallo, mijn eerste vraag/post op de fantastische website.
Ik zit in 6vwo en ga mijn profiel werkstuk voor het vak natuurkunde.
Het MOET praktisch zijn, er moet dus iets te bouwen zijn.
Ik ben al heel lang gefascineerd door magneten en nu las ik een tijdje geleden iets over een vrije energie motor, mogelijk gemaakt door magneten.
De theorie heb ik met mijn leraren en de toa’s doorgenomen en we kunnen eerlijk gezegd niet goed beoordelen of het goed te doen is of niet.
De vrije energie motor:
http://www.perendev-power.com/home.htm
Een zeer goede website mbt de motor:
http://www.fdp.nu/perendev/
Lees verder voor de volledige uitleg…………….
 

 

Het volgende probleem:
Ik wil dit ding graag bouwen, of iig een versimpelde versie ervan, alleen ben ik bang dat ik een cruciaal stuk theorie over het hoofd zie; volgens mij moet het namelijk voldoende zijn om een wiel te maken met ??n rij schuin geplaatste magneten en daar een andere magneet schuin bij te houden.
De kracht die de magneten op elkaar uitoefenen is dan namelijk groter naar 1 kant dan naar de andere, dus draait het wiel (volgens mij).
Maar de ‘experts’ op de website’s hebben het constant over meerdere magneet rijen die niet paralel lopen aan elkaar…?!
Mijn eigenlijke vraag is:

Is het goed te doen om, mits er heel veel tijd in word gestoken, zelf zo’n vrije-energie motor te maken (op school in het lab met evt. hulp van een toa).


Kijk fantastische website; dat horen we graag natuurlijk. Ik heb het allemaal eens doorgelezen. En de website’s bekeken. Ten eerste plaats zelf bouwen kan, lijkt me geen onoverkomelijk probleem. Hij hoeft ook niet zo groot te worden natuurlijk. Maar betreft de vrije energie……… tsja lees meer……

Ik zal niet zeggen dat vrije energie bestaat, of niet bestaat. Want kijk eens naar de en sterren, lijkt toch wel heeel lang door te gaan toch? Maar zo als het hier omschreven wordt (websites) denk ik dat het toch anders is. Het ziet er gelikt uit moet ik zeggen, prachtige kunststof wielen met al die magneten. Wat ontbreekt aan het filmpje is dat ze de schaal delen niet op elkaar laten. Maar op een zeker moment ook van elkaar halen. Je zal zeggen ja logisch, dat is voor de demo. Het is namelijk precies waardoor de wielen gaan draaien. Door dat je de schaal delen naar elkaar toe beweegt oefen je een fysieke kracht uit op de schaaldelen. Deze kracht wordt door de verschoven magneten ring omgezet in een ronddraaiende. Als je de delen op elkaar laat zitten zal de beweging langzaam stoppen. Om maar niet te spreken van het aandrijven van een generator of iets dergelijks.


Wat zij daar laten zien begrijp ik volledig, Het is een soort A synchrone motor uitgevoerd met statische magneten. Door het naar elkaar toe bewegen van de schalen worden de velden steeds korter op elkaar geduwd. Waardoor  de kracht steeds groter wordt. Het stopt echter als de schaal niet verder kan. Als je het hele proces opnieuw herhaald zal de rotor weer gaan draaien. Op zich vind ik het leuk bedacht, ik zie wel andere toepassingen hiervoor. Bijvoorbeeld het omzetten van een watergolf beweging naar een draaiende beweging.


Met wat minder magneten lukt het denk ik ook wel, het gaat maar een voorbeeld neem ik aan. Hoe kom je aan de magneten? Misschien zijn de magneten die je in de boeken zaken kunt kopen wel geschikt? Dat zou je even moeten proberen. Die kun je kopen in allerlei . Als je een stuk PVC afvoerpijp afzaagt, en dit weer op een kunststof plaat lijmt (bv perspex) dan ben je al een stuk op weg. De schaaldelen kun je maken van een nog dikkere afvoerpijp. Ik hoop dat de leraren je kunnen helpen met het in elkaar zetten.


Zie de tekening hieronder:


Zie ook nog de artikelen geschreven door Arjan over de wet behoud van energie. Die heeft het heel mooi beschreven allemaal. Laat je nog weten of alles gelukt is? Een foto of zo, misschien een kort verslag? Dat zullen we zeker plaatsen. Jammer dat ik niet meer op school zit, had mij best vermaakt met dit onderwerp.


Martin