2 januari 2021

Hoe een statisch geladen poederstroom te ontladen?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hallo,

wie kan mij vertellen hoe een statisch geladen poederstroom te ontladen?
Het betreft hier een gemalen product welke verplaatst wordt met luchtdruk door een aluminium leiding. Uiteindelijk komt dit product in silo terecht misschien is het in een “rustende” toestand alsnog te ontladen?

Dit is niet effe……er is in Nederland minimaal ??n stof explosie per jaar, dus tel uit je winst. Lees meer…………….


Het hangt af van verschillende factoren:Wat voor stof is het?
Hoe groot zijn de deeltjes
Zijn ze geleidend?
met wat voor machines wordt gewerkt?


In eerste plaats moeten alle onderdelen ten alle tijden geaard zijn, flens verbindingen, motoren, detectie apparatuur, opslag medium enz. Dan moet alle apparatuur voldoen aan de gestelde richtlijnen. Gevaren van ontstekingsbronnen zijn motoren, maal mechanisme. Magnetische velden, inwendig en uitwendig. Statische ontlading door onweer, maar ook dreigend onweer. (aarding) Regelmatig de aardpunten laten meten op de juiste weerstand. Ook alle aardverbindingen tussen de onderdelen. Ook speelt het vochtgehalte een rol. Alle machines moeten dus voldoen aan bepaalde eisen, ??n daarvan is bijvoorbeeld:  Ex II 2 G/D EEx d ib IIC T6 ibD 21 IP 65 T 105 ?C


Veel voorkomende ongelukken ontstaan door oververhitte lagers van allerlei inwendige apparatuur. 


Speciale aandacht ook voor mobile telefoons en mobilofoons, deze geven ook magnetische velden af en kunnen ontladingen veroorzaken. Laat u daarom goed informeren hoe het ??n en ander te voorkomen. Een autoriteit op dit gebied is de firma “BARTEC” ,deze heeft alle kennis in huis en kunnen u helpen met het oplossen van problemen. We willen al onze leden graag in ??n stuk houden. Ik hoop dat we je hiermee een stukje in de goede richting hebben kunnen helpen. Nogmaals een goede aarding doet al wonderen.


Martin