1 januari 2021

Hoe gaan natuurkundigen te werk?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

S. H. uit O.  Het is een vraag die ik voor school moet oplossen, kunnen jullie me helpen ?


NATUURKUNDIGEN DOEN HET……. stap voor stap. šŸ™‚


Oplossen doen we het niet voor je, daarvoor zit je op school om juist dat nu te leren. Maar zoals hierboven staat gaan natuurkundigen (de echte dan) stap voor stap te werk.  Lees meer..
 

Bedenk jezelf maar eens waar jij zou beginnen als je ineens een appel op je hoofd krijgt, en je beseft dat dat stuk fruit niet zomaar op je hoofd belande met een bepaalde snelheid.


Hoe dan ook gaan alle wetenschappers te werk op een ge-ordende en stelselmatige manier. De echte top wetenschappers, de einsteins, wellicht wel eens te fanatiek..


De academische wereld waar de natuurkundigen toe behoren staat erop dat op bepaalde manieren uitgevoerd worden. Dit om vervalsing, en fouten tegen te gaan. Het is erg belangrijk in de interesse van de gehele academische samenleving dat ALS er resultaten uitgebracht worden, deze dan ook VERTROUWENSWAARDIG zijn.


Dus onderzoeken, en berekeningen moeten reproduceerbaar zijn, en proeven onder toezicht van strege protocollen (beschrijvingen met werkwijze en theorie). Eigenlijk zijn echte natuurkunde proeven heel saai, want als je een goede bent, weet je in detail van te voren al wat er gaat gebeuren..


Dus waar begin jij mee met je onderzoek ?