31 december 2020

waarom leeft de vrouw langer dan de man

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Waarom leeft de langer dan de ,hoe komt dat?


naar dit fenomeen is hier niet sluitend over. Het bewijs is er natuurlijk wel door statistische gegevens. Sinds de 15e eeuw heeft de vrouw de man voorbijgegaan. Het eindresultaat is meestal 5 tot 8 jaar ! Lees meer…


 

Maar hoe komt dit?


Alhoewel vrouwen wel langer leven, leven ze niet in goede gezondheid langer, mannen sterven vaak aan ziektes, vrouwen ondergaan ze vaker lange tijd.


De vrouw is ook goed aan het inboeten op de voorsprong, vooral maatschappelijke en sociaale veranderingen schijnen hiermee te te hebben. Vrouwen werken ook hele dagen, doen zwaarder werk en hoger werk wat meer stress opleverd. Ook komt het voor dat ze de kostwinner worden. Naast deze gelijkgetrokken taken krijgen ze vaak toch kinderen, wat een natuurlijke lichamelijke stress met zich mee brengt.


Wij vonden de volgende mogelijke redenen in het leeftijds verschil:


Hormoon huishouding man en vrouw


Veel mannen verkorten hun leven ten gevolge van de hormonen vloed in de pubertijd, veel ongelukken of lichamelijke defecten treden in de pubertijd op.


-Menopause bij vrouw


Er bestaat een filosofie dat menopause bij vrouwen hun beschermd tegen kinderen krijgen op latere leeftijd, wat hun in staat stelt de kinderen op goede manier groot te brengen. De menopause zorgt ook voor een soort afremming in lichamelijke zaken wat voor minder lichamelijke stress (slijtage) zorgt.


-Sociaale en maatschappelijke omstandigheden


Mannen deden voor gevaarlijkere beroepen, hadden meet stress qua prestatie, en dit leid naar vroegtijdig overlijden van de man. De vrouw werdt van oudsheer beschermd tegen gevaar, en had een langere overlevings tijd.


En last but not least: Roken schijnt een goede gelijkmaker te zijn tussen de sexen.


Dit is bij lange na niet compleet, maar geeft genoeg om te overdenken.


Miscchien een goed forum onderwerp..