2 januari 2021

hotelschakeling met 2 lampen over 3 verdiepingen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

hotelschakeling met 2 lampen over 3 verdiepingen


kan iemand mij een schema sturen hoe ik 3 verdiepingen 2 lampen moet aansluiten.
op de eerste verdieping moet ik de lamp op de tweede verdieping aanmaken, aangekomen op de tweede verdieping moet ik de lamp op de derde verdieping aan kunnen en op de de derde verdieping aangekomen moet ik de lamp op de tweede verdipeing uit kunnen maken.
gaarne reactie hierover.
b.v.d.
maurice


Lees meer………

Hierboven beschreven kan je gebruiken om de eerste verdieping mee aan te schakelen. Dit heet een wissel schakelaar. Dit is geen hotel schakeling. Deze twee schakelingen kun je dus hier voor gebruiken. Je begint met de wissel schakeling. En dan de hotel schakeling. Maar je zou ook meerdere combinaties kunnen maken. Bijvoorbeeld drie maal een wissel schakelaar. Het is maar wat het beste uitkomt.


En hieronder zie je hoe je meerdere schakelaars kunt gebruiken om het licht uit te schakelen. (hotel schakelaar) In principe kun de kruis schakelaars onbeperkt uitbreiden. En je kan er natuurlijk net zoveel lampen aanhangen als je wilt. Tot 14 Amp?re uiteraard. Je kan een combinatie van beide maken voor jou doel. Een 1,5 mm2 draad mag een maximale voeren van 14 Amp?re. Afgezekerd is de installatie op 16 Amp?re. Bij een kortsluiting zal de zekering stuk gaan en niet de draad. Je moet je echter altijd houden aan de NEN 3140 normen. Kijk, 14 x 230 volt is 3220 watt. Stel dat je lampjes van 40 watt gebruikt, kun je 80 lampen aansluiten in je huis. Moet je wel een trap tot de sterren hebben. Voor verplaatsbare toestellen mag 16 Amp?re worden gebruikt bij een draad dikte van 1,5 mm2.

Je kan het ook simpel houden, en bovenstaande als enige schakeling houden. Dan zal er tijdelijk ??n lamp teveel branden.Martin