2 januari 2021

Hoe kan ik zelf een waterzuiveringstion maken om de kinderen van het vierde leer

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Wel dat soort dingen hebben we natuurlijk niet op de plank liggen, maar wat me te binnen schoot is eigenlijk heel simpel!

Neem een paar stukken pvc buis (van die dikte achter je wc, circa 10 cm) en dan +- 20 cm lang. Maak nu in princiepe met die stukken buis verschillende ‘filters’ . Lees meer…
  ;(Klik op plaatje.)

1.Dus de eerste bespan je de opening met grof vliegertouw, of vislijn. En met deze kan jouw waterzuivering grof vuil tegenhouden.
2.De 2e doe je dit ook, aleen nu  nog fijner
3.De 3e ga je over op het betere filter werk, en stop je een grote spons (die je eventuaal wat doorprikt) in het uiteinde
4.En de 4e is al bijna zo ver als je kan gaan in de klas, bind je het ene uiteinde van de buis af met filterstof, ..of gewoon een beetje kwaliteit stuk katoen.

Mischien moet het wel 2 keer door de 4e filter maar je komt een heel eind!


Nu een emmer sloot water halen, en 1 voor 1 de filters gebruiken om een beetje water te zuiveren. na het 4e filter moet het wel helder zijn.. en zonder visjes.
Bij waterzuivering komt nog meer kijken natuurlijk, zoals UV lampen, bacterien schoonmaak etc. Maar vuilzuivering lijkt me een goed begin. Op de site staan dacht ik meer artikelen.