31 december 2020

Inductiekookplaat op 2 x 230 Zelfde Fase

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Inductiekookplaat op 2 x 230 Zelfde Fase

Ik heb al 3 berichten gelezen op dit forum, maar de vraag die ik wil stellen verschilt een klein beetje van de anderen, dus here goes:

Ik heb in de keuken een Perilex aansluiting met 2 x Bruin, 2 keer Blauw en 1 keer . De 2 bruine fases komen van een dubbele fornuisgroep, met 2 16A automaten, maar wel allemaal van dezelfde fase (Het huis heeft maar 1 fase-groepenkast!)

De kookplaat heeft alleen een schema voor
400V 3N, 400V 2N, 230V en 230V 3~.

Welke komt nu overeen met 2 x 230V en waar sluit ik welke draad op aan?
Kijk hier voor een link naar de 4 schema’s

Ja zo te zien komt er niet ??n overeen met jou draadjes, maar lees meer……

Maar het volgende lijkt me mogelijk,


Het verdiend wederom geen schoonheid prijs, maar dit is een mogelijkheid. Kijk wel of het vermogen van de oven niet te hoog is, anders gaat dit niet. Ik heb het schema wat aangepast zoals je ziet. De brug komt nu alleen tussen 2 en 3 te zitten, fase 1 op 1 en dan fase twee op 2/3 . De nul komt twee maal te samen op 4. Zo is het vermogen verdeeld, maar nogmaals let op het vermogen. Ik hoop dat je morgen kunt koken.


Martin