1 januari 2021

Verschil tussen een vrouwtjes en een mannetjes vlinder

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

ik moet een spreekbeurt doen over vlinders ik dacht dat alles in mijn boek staat maar de helft staat er niet in en nu wou ik vragenhoe weet je het verschil tussen een mannetjes vlinder en een vrouwtjes vlinder.


Dat kan wel eens moeilijk zijn bij sommige soorten. Lees meer…


(PS als je eerst lid geworden was hadden we je kunnen mailen dat je vraag behandeld was!)


 

 Mannetjes en vrouwtjes zien er vaak bijna hetzelfde uit, al zijn bij sommige soorten de vrouwtjes iets groter en lichter van kleur. Wel hebben sommige mannetjes geurschubben die de vrouwtjes niet hebben. Die geurschubben vormen soms een duidelijk herkenbaar streep of veeg op de vleugels, zodat in die gevallen mannetjes en vrouwtjes gemakkelijk uit elkaar te houden zijn.


Een website met verschillen:


http://home.planet.nl/~stea.utrecht/vlinders/vlinders3a.htm


http://www.vlindernet.nl/ (De meest complete site over vlinders)