5 januari 2021

nationale wetenschapsquiz antwoord

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

hallo,
ik ben Anouk d en heb een testje uitgevoerd.
ik heb een maatbeker gevuld met en een droge spons erin gedaan. het waterniveau daalde ongeveer 10%.
na mijn beredenering is dit het gevolg van het feit dat de structuur
binnenin de spons dusdanig is dat het inwendige volume vele malen groter is dan het uitwendige volume.
heeft u meteen het antwoord voor de nationale wetenschapsquiz!!:P  Kijk, Anouk….. dat is zekerheid. Gewoon in de praktijk uitvoeren! 

Lees meer…….. 

Ik moest wel even nadenken over je beredenering, maar daar kan ik wel grotendeels in mee gaan. Leuke met zulke vragen is dat je geneigd ben om verder door te denken. Zo van, wat zal het uiteindelijke niveau zijn van het water. Maar dat wordt niet gevraagd. Het gaat er om dat eerst de spons drijft OP het water, en daarna bijna niet meer drijft. Kijk een spons, is niet voor niets een spons. hij is gemaakt om zoveel mogelijk water op te nemen. Maar voor dat dit gebeurd zal hij korte tijd op het water drijven. Het en volume laten dan het waterpeil stijgen. 


De   blijft dezelfde, maar het volume verdwijnt langzaam doordat de spons water opzuigt. Het gewicht verdwijnt langzaam, en de spons zweeft bijna in het water. Het werkelijke volume van de spons als je deze samen knijpt is niet veel. Als je de spons een beetje helpt, duw hem snel onder water. Zie je het verschil beter. 


Nu moet je wel de keuze van de vraag nog , A/B/C


Nu de andere vragen nog, maar die wist je al?


Zie ook de uitgebreide uitleg van mijn Collega Arjan “De wet van Archimedes