5 januari 2021

stroboscopich effect tl

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly
Even een mischien domme vraag,maar toch
bij mij op het werk branden div tl buizen
sommige branden gewoon maar geven een zg stroboscoop effect maw ze branden gewoon maar flikkeren heel snel
ik mag wel zeggen heel iritant
wie weet wat het probleem is ,nieuwe starters en lampen helpen niet.

Het zou het volgende kunnen zijn, lees meer…..

 

Je moet eens kijken wat er nog meer op deze groep is aangesloten, als er bijvoorbeeld zware inductieve motoren staan aangesloten op dezelfde groep. Dan kan dit het effect veroorzaken. Magnetische velden kunnen het zelfde veroorzaken. Als je op het zoekveld boven in de pagina tl buis in tikt, vindt je meer van dit soort storingen. Ik weet niet in wat soort fabriek jij werkt natuurlijk, maar het ligt moet toch wel in orde zijn. Op de lange duur kan dit zeer hinderlijk zijn voor je. Er bestaan ook arbo regels voor dit soort dingen. Goed licht op de werkplek is zeer belangrijk. Het kan vermoeiend werken.

Flikkering tl buis nadat schakelaar uit staat

Na flikkeren van TL verlichting

TL-buis

het hoe en wat van een tl-buis?
 

Ik heb ze er maar even bij genomen. Ik hoop dat je het snel vind. Oke, maar stel dus dat het inderdaad motoren zijn. Wat dan? Kijk dan of het mogelijk is om de groep verlichting over te zetten op een ander groep, die geen zware motoren bevat. Wat duurdere oplossing is, om de lampen te vervangen voor hoog frequent lampen. De firma Philips heeft hier een hele lijn in. Speciaal voor bedrijven. Misschien eens praten met de mensen waarmee je samen werkt, of deze er ook last van hebben. En dan samen een oplossing bedenken. Ik weet niet hoe handig je zelf bent natuurlijk, maar je zou ook de spanning ter plekke kunnen meten. Is deze wel hoog genoeg? 220 volt moet je toch minstens hebben. Ik hoop je hier mee voort kan. Anders misschien de technische dient inschakelen.

Martin