5 januari 2021

magneet moter

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

met peter geurts, 59 jaar
ik ben vanaf mij 19 jaar bezig voor het
bouwen van een perpetuum mobile,eerste
soort.( met gewichten) zonder resultaat.
(natuurlijk zult u wel zeggen )
ik ben in dec 2004 overgestapt naar magneet na een goed idee.
ik heb maanden getest en zover gekomen
dat ik het voor elkaar had met sukses.
ik zou vandaag beginnen met bouwen en
heb bestelde magneten gekregen.
nou was ik gisteravond op aan het zoeken naar grote magneten 15cmx5 cm
en kwam toevallig op een pagina (zie,inter
www.fsf.nl/nfsf/homenl.php
octrooi (PTC ) voor Mike Brady (duitsland) voor magneetmoter (permanenten magneten )( is van 03-10-2004 ) in ontwinkeling ( bedrijf heet peredev.
Vraag: zie internet pagina ,,,IS HET WAAR
Zo ja dan is verder alle moeite voor niets geweest.
meer hoef ik niet te weten groeten peter geurts.

Antw.: Hierboven zie je het idee van meneer Mike Brady. Het klinkt allemaal interessant, zoals het wordt voorgespiegeld op die website. Maar er bestaan ook nog altijd een paar wetten van de thermodynamica. (lees meer………)

Een perpetuum mobile (Latijn: eeuwig bewegend) is een hypothetische machine die in staat is om energie op te wekken uit niets. De thermodynamica heeft al meer dan een eeuw geleden de onmogelijkheid hiervan aangetoond. Niettemin worden elk jaar nog patentaanvragen gedaan voor dergelijke apparaten. Er zijn twee mogelijkheden: of ze werken niet, of er is toch een verborgen energiebron aanwezig. (Wikipedia vrije encyclopedie)


http://nl.wikipedia.org/wiki/Thermodynamica


De fabels en sprookjes over magneten zijn moeilijk uit het denken van een mens te halen. Maar misschien lukt het met dit voorbeeldje: Wil je een stuk ijzer met een magneet omhoogtrekken (dus tegen de zwaartekracht in), dan win je dus even . Zoals je weet is een natuurkundige beweging een omkeerbaar iets, dus je zal dat stuk ijzer van de magneet moeten aftrekken. Dit kost in totaal meer energie dan het opleverde.


Om een simpel voorbeeld te geven van een perpetuum mobile: de perpetuum lamp. Dit is een lamp die licht en warmte produceert zonder een bron van energie te bezitten, en haalt zijn energie dus uit het niets. Je kunt je wel voorstellen dat dit onmogelijk is, de wet van behoud van energie sluit zo’n lamp uit.


Het filmpje dat te zien was op de site van meneer Brady was best wel grappig. De motor ging uit zichzelf draaien !!! Wat al een hele kunst is voor een vrije energie motor. Ze lieten ook het proces zien dat de “motor” weer stopte. Hier kon je duidelijk zien dat de motor op het moment dat hij stil stond een paar keer heen en weer sloeg. Dus met de klok mee en tegen de klok in. Dit was terwijl de buitenring (ook voorzien van magneten) al “losgemaakt” was. Je zou zeggen dat als er geen krachten werken op een vrij draaiend iets. Dat deze dus langzaam en soepel tot stilstand komt, en niet zo schokkerig als op de film. Al met al was het weer een overduidelijk staaltje van toegevoegde elektromagnetische energie.


Maar om nu even door te gaan over de uitvinding van meneer Brady, volgens hem zou zijn apparaat van ca 20 of 40 kW circa 8500 euro moeten kosten. Hij mag mij gelijk een exemplaar toesturen. 40 kW is genoeg voor een autootje. Denk je eens in…..nooit meer tanken…..nooit meer een energierekening voor elektriciteit in huis….. Die goeie is zijn leven niet meer zeker. De arabieren en o.a. onze eigen koninklijke Shell willen hem maar wat graag…..nou je weet wel. En wat te denken van onze economie, Nederland gaat failliet.


Om de zoveel tijd hoor je weer “nieuwe ontwikkelingen” uit het front van de perpetuum-mobiel bouwers. Maar nog steeds moeten wij energie toevoegen om iets te laten draaien. Hierbij wil ik niet zeggen dat men niet meer door moet gaan met noviteiten te bedenken. Op een dag zit er iets tussen wat gebruikt kan worden voor totaal iets anders. Dus…vooral doorgaan.


Lees ook eens:


 Uitvinding en probleem


 perpetuum mobile


 oneidige beweging dmv magnetisme


 Perpetuum Mobil?

 toch een perpetu?m mobil?


O ja, ik was toch wel nieuwsgierig geworden naar dat patent van meneer Brady. Dus ben ik het duits patentbureau maar even ingedoken. Zoals verwacht was er niks te vinden over een firma genaamd Peredev of Mike Brady. Er was wel een (andere ? )Mike Brady, maar deze had een patent aangevraagd voor een continue proces om anionisch klei te produceren. daarnaast had hij nog iets bedacht om een ander chemisch stofje te met een hele moeilijke naam.


http://depatisnet.dpma.de/depatisnet?window=1&space=main&content=recherche&action=einsteiger&session=QfF0lWJ6gb|1106343061350&stamp=104453


Het verhaal van Mike Brady zal zoals meestal gebeurt, een stille dood sterven. Dat is denk ik ook maar goed voor hem. Die olieboeren daar in het midden-oosten zijn wat de verhalen over “vrije energie” e.d. betreft, nogal heetgeblakerd.


Meer:  Vrije-energie motor, mogelijk?