5 januari 2021

Luchtdruk

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Luchtdruk

Hoe bepaal ik de juiste luchtdruk om een barometer in te stellen?

Het is niet zo moeilijk, want hier hebben we het KNMI voor.  Lees meer……….

Kijk je kan de barometer in een afgesloten ruimte plaatsen, en dan met een nauwkeurige manometer de barometer kunnen testen en afstellen. echter is dit niet zo makkelijk natuurlijk. Je kan naar de KNMI  (klik) site gaan, en kijken op de kaartjes. Wacht dan dat de druk een beetje hoog is. Dan lopen de isobaren wat verder van elkaar, en daartussen is de druk gelijk. je kan dan vrij nauwkeurig de druk bepalen. Je kan ze ook bellen, maar dit is niet gratis. Je verteld dan waar je woont, dan kunnen zij zien hoe hoog de druk bij jou is.


Dan moet je natuurlijk ook nog zien uit te vinden waar je op jou barometer dit kunt verstellen.


Zie hieronder ook nog twee maal uitleg over de werking.


Luchtdruk meten met slang


Hoe maak ik een barometer


Martin