aerometer; hoe en hoe?!

Polly Translate

Ik moet voor school informatie hebben over hoe een aerometer werkt en hoe hij in elkaar zit. Ik heb al een hele tijd op gezocht maar niets kunnen vinden met betrekking tot dit (wel wat het betekent maar dat kan ik niet gebruiken). Mijn vraag is nu dan ook……HELP!!!

Alvast bedankt voor de reacties!!!

Mzzllss Cindy!!!

Een aerometer meet in principe de luchtdichtheid, maar ook voor vloeistof dichtheidsmeters (soortelijke massa) gebruikt men deze benaming. Ook wel areometer = dichtheidmeter voor vloeistoffen. Synoniemen: dichtheidsmeter = hydrometer = densimeter = mostmeter = aerometer = -meter = densiteitsmeter = suikermeter = pekelweger = zuurweger = melkweger.  Het principe van een soortelijke meter berust op de wet van Archmedes.


Zo, aardig wat meer termen om te zoeken.      Suc6, Arjen