1 januari 2021
Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

wat gebeurt er zonder

Ik had een discusie met vrienden en vroegen ons af wat er zou gebeuren als de zon ineens weg is, ik dacht dat het zonl?cht er 8 minuten over deed om op aan te komen dus na 8 minuten alles dood is door de kou , de andere dachten dat je nog wel zo’n jaar door kon leven.

Wat is juist ?
Eric 18 jaar

Het wordt een stuk kouder, lees meer………
 

 

Inderdaad is het licht pas na acht minuten op aarde. (ongeveer)  Als de zon dus dooft, hebben we nog 8 minuten licht. Schrale troost niet? Maar ja dat merken we pas als er geen licht meer deze kant op komt. Dan konden we dus zeggen, hae…… 8 minuten geleden is de zon gedoofd. Nu is de ruimte om ons heen vrij koud, zo tegen de min 273 graden onder nul. Kouder kan het niet worden, ook dat is een schrale troost……..


Dus als de zon dooft wordt het vrij donker en koud, dat we op aarde kunnen leven hebben we geheel te danken aan de zon. Het zal inderdaad koud gaan worden. Als je een zonsverduistering hebt meegemaakt kan je al een beetje voorstellen hoe dat gaat. Je merkt dat het ineens snel kouder wordt. En het wordt kouder!!


Zonder straling van de zon geen toegevoegde warmte meer, en zal de aarde snel afkoelen. Niet in enkele minuten, maar zeer snel. De aarde heeft natuurlijk een bepaalde temperatuur van zichzelf, maar die zal in enkele dagen snel zakken. Ook het “” stopt. Aangenomen wordt dat het een dikke mist zal geven, om vervolgens kraak helder te worden. Want ook de lucht bevriest, en zal in eerst vloeibare. En daarna in vaste vorm naar beneden komen. Alle zee?n en oceanen bevriezen, en je mag wel aan nemen dat het in een paar dagen tijd over de 200 graden vriest. Om vervolgens af te koelen naar het absolute nulpunt. Tegen de 273 graden onder nul.


Kijk we houden van sneeuw en , maar dat is toch wel erg koud.


Om te overleven zal je dus warmte moeten hebben. En een uitstekende isolatie. Ik denk dat je het best ondergronds kan gaan. En je zal dus een vorm van brandstof bij je moeten hebben. Die moet je dan wel al onder de grond hebben. Want alles wat buiten is wordt hard. En bevroren diesel gas of benzine branden slecht. Flessengas is ook geen oplossing, deze is ook hard en zal niet verdampen. Het hangt er dan volledig van af wat de voorbereidingen zijn geweest om te overleven. Vergeet ook de lucht om te ademen niet. Want deze is aan het oppervlak niet meer aanwezig in de vorm die wij gewend zijn. Deze ligt dus in vaste vorm aan je voeten.


Als de zon echt weg zou zijn zoals je beschrijft, gebeurd er nog meer. De krachten die op de aarde werken door de zon zijn ook weg. Dus de aarde gaat op drift, en ook de aardkorst zal zich niet onberoerd laten. Doordat allerlei vaste krachten plots verdwenen zijn zullen er zware aardbevingen voordoen. Met alle vulkaanuitbarstingen tsunami’s van dien.


Snap je nu waarom er volken zijn die de zon aanbidden? Niet zo gek toch. En ook makkelijk, hij is er altijd, spreekt nooit tegen, en kost niets. 


Je moet je dan ook nog afvragen waarom je nog verder leeft?


Martin