1 januari 2021

Werking van een Ampere meter

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Werking van een Amp?remeter

Hallo allemaal,
zou iemand mij kunnen uitleggen hoe een analoge Amp?re meter werkt?Ik bedoel hiermee hoe hij vanbinnen in elkaar zit. Waarschijnlijk met een aantal weerstanden? En wat is het verschil met een Digitale?
Met vriendelijke groet, Frans IJ

Ok?, dat zullen we nader beschrijven. Lees meer…..

Om te beginnen moet een Amp?re meter altijd in serie staan met de gebruiker. Want de doorgaande moet worden gemeten. We dan gebruik van een weerstand met hoog vermogen maar lage weerstand. Dit wordt ook wel shunt genoemd. Over de weerstand staat dus een draaiveld meter, dit is een algemene meter die veel wordt gebruikt. Eventueel met voorschakeling circuit. Maar het kan natuurlijk ook , maar zoals vaak in de elektra blijft de basis gelijk. Zie hieronder de tekening met uitleg.En het werkt dus inderdaad met weerstanden. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord. Zie ook de ander links betreft stroom en volt.


berekening wattage  Max ampere per groep  wat is electriciteit nou eigenlijk


elektrische stroom