5 januari 2021

verschil tussen een flesje limonade en een batterij

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik heb voor mijn studie een vraag die ik moet beantwoorden, maar waar ik niet helemaal uitkom.
Dit omdat ik niet weet wat nu de inhoud van een batterij is.
De vraag is wat het verschil is tussen een flesje limonade en een batterij. Er is een inleidend verhaaltje met ‘als je flesje leegdrinkt is hij op en gebruik je de batterij dan is hij ook leeg’.
Maar… de batterij is niet leeg, naar mijn idee is hij gestopt met het doorgeven van electronen.
Het is een rare vraag. De antwoorden zijn:
– een flesje limo zit vol met vloeistof, een batterij met vaste stof
– flesje leeg bevat lucht, inhoud batterij leeg nog steeds vaste stof (die lijkt me wel ok)
– flesje van glas en batterij van kunststof (dat lijkt me niet)
– strikvraag, er is geen verschil.

Ik snap als jullie mij het antwoord niet kunnen geven, maar ik zou w?l graag willen weten of de batterij nou een vaste vloeistof bevat, of niet

Wendy
28 jaarHallo Wendy,  soms zijn we (door tijdgebrek) erg laat met het beantwoorden van vragen. In het vorige artikel over batterijen zijn al veel vragen beantwoord denk ik. Bij een lege batterij is de samenstelling van de werkzame stoffen veranderd. Bij oplaadbare batterijen is de reactie echter omkeerbaar, zodat de oorspronkelijke toestand hersteld kan worden. Het elektroliet wat gebruikt wordt, is vaak of kaliumhydroxide opgelost in . Het is dus een beetje een dik papje en niet echt een vaste stof.


***arjen***