2 januari 2021

temperatuur in brandkast

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

temperatuur in brandkast

Veel brandkasten kunnen een bep. buitentemepratuur aan voor dat de inhoud ook verbrand. Mijn vraag is bij het bewaren van backup-tapes in een brandkast, waar moet je dan vanuitgaan, of is dat helemaal niet veilig (smelten ze) in een brandkast bij brand.

Antoine F

Ja dat kan tegenvallen, onder brandkast wordt het meest rekening gehouden met de temperatuur die laag genoeg blijft voor papierwerk. Voor data ligt het een beetje anders.
Lees meer…………..

Voor het bewaren van data spreekt men ook wel over “data safe”. Ja dat woord had je zelf wel kunnen bedenken, zul je zeggen. Een brandkast is dus ongeschikt voor het bewaren van data tape floppy’s en dergelijke opslag zoals dvd en cd’s.


Dat komt doordat tegenwoordige data opslag al kan beschadigen bij temperaturen van 52 graden Celsius met een vochtigheid van 80 % . Laat je bijvoorbeeld een cd of dvd in de liggen, dan kan deze op een mooie zonnige dag al data op deze dragers vernietigen. Wees gewaarschuwd!


Wat is dan wel geschikt? Een data safe dus, deze kan temperaturen aan van 1000 graden Celsius gedurende een uur. Een brandkast kan papieren beschermen gedurende een uur bij 1000 graden Celsius. Deze zij dan ook nog beperkt inbraak beschermd.


Er is natuurlijk een NORM opgesteld, deze heet:   Internationale eisen en normen (N.C.P., European Safe Rating Committee, Din, Vdma en Euro VDS).
Sinds november 1996 is er een offici?le Europese norm, EN 1143-1, die is opgesteld door de Keuringscommissie Werkgroep 1 van de CEN. Nederland heeft deze Europese norm in februari 1997 omgezet in de norm NEN-EN 1143-1.


Op de volgende link staat heel veel info, en je kan er ook ??n bestellen: www.kluizen.nl


Martin