26 januari 2021

hangen aan de hoogspanningsleiding

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly


Een vogeltje op de hoogspanningskabel. Dat kan.
Een mens er aan hangend (zonder de grond te raken !!!) kan dat ?
Ik meen gelezen te hebben van niet, vanwege het potentiaalverschil tussen de handen en de voeten.Klopt dat ?
Gerard


Aha, potentiaal verschil, daar zeg je het al. Je moet er voor zorgen dat je dat niet hebt. Lees meer…………..


 

Ja, in principe kan dat.  Maar precies zoals je al aangeeft, je moet geen contact hebben met de grond. Want tussen de grond en een hoogspanningsleiding heerst spanning. ook de draden onderling uiteraard. Maar als je het klaar speelt om op een draad terecht te komen zonder tegelijkertijd de grond te raken.(of een andere draad)  Ja, dan kan dat. misschien nog een kleine schok, om het spanning verschil te vereffenen. Maar dan kun je er gewoon aan hangen. Maar spring je, en er is spanning overslag, omdat de afstand te klein is. waardoor er toch een vonk kan overslaan, tsja dan is het toch de laatste proef geweest. Als je uitstekend ge?soleerd staat, kun je in principe ook bij je thuis gewoon de fase van de wandcontactdoos kunnen aanraken. Maar je zult altijd zien dat op dat moment iemand binnen komt en zijn hand op jou schouder legt. En vraagt, gaat het? Op dat moment vloeit de via jou schouder, en kennis zijn arm naar toe. En zult u dit niet fijn vinden, of zelfs met de dood bekopen. In Amerika, Itali? en andere landen worden zelfs hoogspanning leidingen onder spanning gemaakt! Ze doen dat in een helikopter, en een werknemer die een gevlochten geleidende overall aan heeft. De helikopter gaat vlak naast de draden , en maakt dan contact, via een geleider die de spanning neutraliseert tussen helikopter-werknemer-draad. De werknemer kan vervolgens de draad beetpakken, en de benodigde reparaties uitvoeren. Het klinkt ongeloofwaardig, maar ik heb zelf de documentaire gezien. Anders had ik het misschien zelf niet gelooft. Maar ja, het is logisch.Maar of ik daar zelf aan mee zou doen….. pffff denk het niet!  Heeft iemand een kapotte hoogspanningsleiding? Hier kan je ze inhuren: reparatie Hoogspanning


Martin