27 januari 2021

raketmotor die slechts in 1 richting werkt

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

raketmotor die slechts in 1 richting werkt

hallo
ik ben bezig met een werkstuk en daarvoor is het de bedoeling dat ik kan aantonen dat een raket op kaarsvet werkt. Nu is dat me al gelukt, maar het enige nadeel is dat de raket enkel naar beneden zou kunnen gaan, zeg maar met de vlam omhoog werkt de motor, maar zodra we deze omdraaien om er daadwerkelijk een raketmotor van te krijgen we deze niet aan. Het principe van de motor is heel simpel, een staaf met kaarsvet met daarin een gat, door dat gat wordt geblazen (ong 4 bar). met de vlam omhoog werkt het goed, maar met de vlam naar beneden gericht lukt het niet om de raket te ontsteken. Dit komt doordat het kaarsvet niet goed kan smelten, er wordt te weinig kaarsvet met de zuurstofstroom meegenomen. Nu is mijn vraag, hebben jullie enig idee hoe dit precies kan, en nog belangrijker een mogelijkheid om dit probleem op te lossen?

alvast bedankt

Ik denk, dat ik wat idee?n weet, lees meer……….

Dit is wel een bijzondere vraag, maar goed ik begrijp jullie probleem. En ik vindt het al heel wat dat je dit al voor elkaar hebt gekregen!


Misschien wil het volgende helpen;


Probleem is natuurlijk dat je een vaste brandstof hebt. En deze moet netjes gaan afsmelten, om zich vervolgens te gaan verbinden met de zuurstof. Nu weet ik niet hoe het geheel er precies uitziet, maar ik neem aan dat in een pijp aangebracht kaarsvet moet gaan opsmelten. Maar ja, als het kaarsvet in gesmolten vorm in de pijp zit, zal het na het omdraaien direct uit stromen. En ja daar gaat je brandstof! Kijk wat ik nu beschrijf moet natuurlijk proefondervindelijk worden getest, maar goed. We gaan er van uit dat de kaars in vaste vorm is, we maken een gat in de kaars, en brengen daar een koperdraad in aan. Ik weet ook niet hoe de brandermond er uit ziet, maar hier gaat het denk op aan komen. Dit zul je zelf moeten aanpassen. 


De werking (hoop ik) de koperdraad geleid goed warmte. Het principe berust dan ook hier op, zodra het eerste kaarsvet begint te verbranden, wordt de koperdraad heet. Deze zal nu het kaarsvet gaan smelten verder in de pijp. Je moet gaan uitvinden wat het beste werkt, dikkere koperdraad, meerdere draden. En natuurlijk de grote van de brandermond opening. 


Het spreekwoord zegt, ??n plaatje……………..Je kan hier nog meer op bedenken natuurlijk. Koperen buis met gaatjes met van een bepaalde grote. 


Kijk bij een geavanceerd systeem zou je ook het kaarsvet kunnen smelten, en dit geregeld toedienen doormiddel van een afsluiter. Maar goed, het is maar net wat je wilt natuurlijk.


Laat ons nog eens weten hoe het gegaan is, met foto’s als het kan. Deze zullen we dan zeker plaatsen.


Martin