1 januari 2021

Elektrische spoel

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Elektrische spoel

We hebben een spoel om een ventiel open te trekken. We geven een pulserende sturing op onze spoel, maar het ventiel opent niet. Als we de ohms weerstand meten van deze spoel is die hetzelfde als een nieuwe spoel. Met de nieuwe spoel werkt dit wel.
Aan wat kan dit liggen? Ligt dit aan de inductieve weerstand XL?

Luie elektronen? Koper moeheid?      Lees meer……

Het kan soms vreemd gaan. Maar ja op afstand valt het ook niet mee. Je hebt de spoel gemeten zeg je, maar wel met een gevoelige meter? Want stel, je hebt een spoel van 10 Ohm, en de meter kan bijvoorbeeld niet per Ohm meten, dan kan je er natuurlijk al snel naast zitten. Dan maakt twee Ohm al snel het verschil. Uit hoeveel windingen bestaat de andere spoel en, hoe dik zijn deze? Zit er ook nog een beveiliging diode in de spoel? En ik neem aan dat de spoel dezelfde lengte heeft, anders maakt dat ook uit. Kortom, er kan veel verkeren! Maar ik begrijp dat je alweer een goed werkende klep hebt.


Deze vraag is al weer lang geleden gesteld, en misschien heb je inmiddels het antwoord gevonden? Deze moet je dan zeker even doorsturen.


Martin