31 december 2020

12 maanden

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

12 maanden

Waarom heeft een jaar 12 maanden ?

Ja dit kan geen toeval zijn niet? Lees meer voor de uitleg, en natuurlijk heeft Pasen ook zo zijn cyclus. Zie de link hieronder. Hiernaast kun je op elk gewenst moment van de dag, de beschijning van de maan zien.
Het begin van Pasen en RamadanCURRENT MOONmoon phases

De draait in een ellipsvormige baan ronde de , dit met een snelheid van 105000 Km per uur. Een ronde duurt 365,242 dagen, dit ronden we af op 365. Daarom is het wel om de vier jaar een schrikkeljaar, anders zouden we in vier jaar ??n dag teveel hebben. Een rondje rond de zon is 939.886.400 Km. Het dichts bij staan we op 3 januari 147.097.800 Km, en het verste punt op 4 juli 152.098.200 Km. De maan draait in 27,3 dagen om de aarde, maar omdat de aarde ook draait. Verlopen er 29,53 dagen tussen twee volle manen. Volle maan is de maan totaal verlicht door de zon, bij verduistering van de maan, is het nieuwe maan. Bij benadering is dit dus onze maandindeling. Als je de dagen van het jaar telt, en deze deelt door de maan cyclus……inderdaad 12 stuks! Dus ja, het is niet verzonnen maar ooit zo ontstaan. 


Om het maar even af te , de aarde draait dus in 24 uur om haar as. Op de evenaar is dit een snelheid van 1600 Km, terwijl je op de polen stilstaat. Tenminste, na 12 uur kijk je de andere kant op. En nog eens 12 sta je dezelfde kant op te kijken. Zie ook de andere links over de maan.


Het begin van Pasen en Ramadan


wassendemaan.blogspot.com