3 januari 2021

Gevaar hoogspanning

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Gevaar hoogspanning

Welke nadelen zijn er voor het lichaam wanneer men dagelijks werkt onder hoogspanning na tientallen jaren?

Marc De C.
52 jaar


Dit is geen makkelijk antwoord, maar lees meer……

Hier wordt al heel lang naar gedaan, en niet iedereen is het met elkaar eens. Maar zeker is dat sterke elektrische velden niet goed voor de mens zijn. Aan de andere kant zijn er ook onderzoeken gedaan met laag spanningsvelden die dan een helende werking op het lichaam hadden. Wat natuurlijk de hoogspanning veroorzaakt zijn sterke elektrische velden, kans op ionisatie. Als je nu weet dat ons lichaam bestaat uit miljarden cellen, die allemaal een spanning hebben. Kijk je kan er geen lamp op laten branden, maar dat is het verschil en gevaar juist. Ook hebben wij een zenuw systeem dat werkt op, jawel elektrische stromen. Heel duidelijk wordt hier met de pace maker gebruik van gemaakt. Mensen met een pace maker moeten deze velden zeker vermijden.


Alle invloeden van buitenaf hebben een uitwerking op ons lichaam. Je kan wel nagaan dat onze cellen die een paar microvolt aan spanning dragen, worden ontregeld als daar langdurig ander spanningen op werken. Wat de uitwerkingen precies zijn is slecht te bewijzen. Omdat deze effecten vaak na lange tijd naar boven komen. Dit ligt ook aan de gevoeligheid van de persoon. Ik heb bijvoorbeeld een collega gehad, die gemakkelijk 230 Volt kon vast pakken, en met zijn andere hand de . Ik dacht dat deze verhalen beruste op fabels. Tot ik deze persoon op mijn werk mee maakte. Je kunt je voorstellen dat deze waarschijnlijk minder last van deze velden had dan iemand anders. Pas heeft men ontdekt dat de ionisering van de lucht rond hoogspanning’s leidingen nadelig is voor de mens. Deze ge?oniseerde lucht wordt ingeademd, en kan op de manier de longblaasjes aantasten. Dus dan zijn de indirecte effecten eigenlijk nog erger. Al deze dingen vallen onder een noemer, ofwel “elektro smog”.


Als je deze woorden in een zoek machine invoerd, zult je ook veel informatie vinden. Sterke zenders hebben dezelfde eigenschappen, het is dan ook nooit goed om hier in de nabijheid te komen. Vooral kinderen in hun groeiperiode, zouden hiervan zo veel mogelijk van gevrijwaard moeten worden.


Voor ieder is het dus anders, maar het best is natuurlijk deze dingen te vermijden. Zelf kom ik ook soms in een hoogspanningsruimte, maar blijf dan ook niet onnodig rondhangen. Er zijn ook onderzoeken gedaan met genezen van bot breuken. Er werd dan een spoel om de breuk gedaan met een laagspanning’s wisselstroom. Ontdekt werd dan bij zo’n 16 hertz de beste resultaten werden geboekt voor een snellere genezing. Je kan je indenken dat op deze plaats het bloed wordt gestimuleerd, wat dan een gunstige werking op de genezing heeft. Kortom, hier is het laatste woord nog niet over gezegd. We hebben nu eenmaal ontzettend veel velden om ons heen.


En wat denk je van alle communicatie satellieten? Per satelliet valt het vermogen wel mee. Maar al die satellieten bij elkaar? Ja het zijn toch zaken om over na te denken. Eigenlijk zit het overal om ons heen, we zijn ermee verweven. Maar om de zeer sterke velden uit de weg te gaan lijkt me verstandig. Zie hier onder nog wat link’s


Martin


hangen aan de hoogspanningsleiding
wat is laag en hoogspanning


Hoog spanning
Bliksem, Verboden in te rijden