5 januari 2021

Zonne-energie

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Zonne-

Ik en mijn vrienden moeten een groepswerk rond zonne-energie… kunnen jullie ons daar bij helpen?

Hoeee, wat jammer dat jullie de zoek functie niet gebruikt hebben! Boven aan de pagina. Dan had je al heel wat kunnen verzamelen!

Lees meer………….

Kijk zoals hierboven op de pagina beschreven staat maken wij geen huiswerk, maar we willen wel een beetje helpen natuurlijk.


Als je over zonne energiespreekt is dit eigenlijk nog niet zo makkelijk. Je kunt natuurlijk uitgaan van de directe zonne straling. Bijvoorbeeld zonne cellen, zonne boiler of bijvoorbeeld een huis dat zo is gebouwd dat het optimaal gebruik maakt van de zonne energie. Een zogenaamde PZE woning (passieve zonne energie) Maar eigenlijk hebben we meer met de te maken als we denken. Wat dacht je van de wind? Eigenlijk een verkapte zonne energie. Door energie van onze zon, hebben wij een systeem. De lucht wordt verwarmd, stijgt op en veroorzaakt verschillen in luchtdruk. Wat de lucht in beweging zet!


En wat dacht je van steenkool en olie Je zou zeggen niets met de zon te maken toch? Nou dat is niet helemaal waar. Vele miljoenen jaren geleden was de zon er ook al. Deze zorgde net als nu, dat de planten van het zonlicht en warmte konden groeien. Deze planten zijn jaar na jaar opgekomen en weer dood gegaan. Laag na laag. Deze lagen zijn langzaam versteend naar steenkool. Dus eigenlijk is de steenkool ook zonne energie!


Zo komen we terecht bij het , wat een berg af stroomt, is dit dan ook zonne energie? Eigenlijk wel, ook dit water is eens verdampt door de zon. En is hierna weer als sneeuw naar beneden gekomen. Dit is gesmolten, en ja de rest stroomt dus de berg af. Wonderlijk niet? Zo zijn veel energie vormen af te leiden van de zon.


De boterham die wij eten om van te leven gemaakt van graan wat denk je ook iets met de zon te maken? Vindt je het gek dat er vroeger volken waren die de zon als god zagen?


Klik op de onderstaande links. kun je zelf nog bovenaan de pagina verder zoeken naar onderwerpen die te maken hebben met de zon. Er staan er genoeg!


Onder ander deze hele mooie: Alternatieve energie, zonne energie, zonne cellen, zonneboiler, weer systeem, steenkool of olie, Water, graan


Martin