1 januari 2021

waterdruk

This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Als ik 1 liter onder atmosferische druk warm maak wordt het B.V 60 graden.Dan is het water natuurlijk ook 60 graden. Maar water gebeurd er als ik 1 liter water onder druk B.V. 20 bar warm maak.wordt het water dan ook warmer of verhoog je alleen het kookpunt.Beste Vermeer, alleen het kookpunt wordt hoger.

De soortelijke warmte blijft gelijk. De druk heeft dus geen invloed op het verwarmen. Opgemerkt kan nog wel worden dat de s.w. wel afhankelijk is van de temperatuur; in de tabel kun je dat zien aan de warmteinhoud van het water.

Dus om water van 100 tot 110 graden te verwarmen heb je minder nodig dan om het van 20 naar 30 graden te verwarmen. Zie hier voor een tabel betreffende kookpunten bij verschillende drukken.

***arjen***