1 januari 2021

zout water veranderen in drinkwater

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

veranderen in drinkwater

Graag wat meer info over het goedkoop omzetten van zoutwater naar zoetwater we wonen in mexico aan de zee en drinkwater wordt hier al een probleem
leon

Ja want zout water drinken krijg je snel genoeg van, je kunt natuurlijk wel wat zout water verdampen om dan het zout over te houden voor gebruik. Maar ja zout is niet de duurste stof niet?

Lees meer…….. 


 

 


De systemen die het meest in gebruik zijn de volgende:


Al zeer lang in gebruik zijn de vacu?m pompen, deze zuigen in een vat met zeewater de lucht er boven weg waardoor het zeewater begint te verdampen. Deze damp wordt opgevangen en dan blijft er zoet water over. Er komt nogal wat hygi?ne bij kijken, en is niet zo’n betrouwbaar systeem. Het heeft ook aardig wat onderhoud nodig. 


Kijk je kan het water ook koken en de damp afkoelen. Ook zo verkrijg je zoet water. Maar dit vergt aardig wat , en die is ook niet gratis. 


Een membraan of omgekeerde osmose is wel het best op dit gebied, ze zijn niet goedkoop. Misschien kun je bij een jachtwerf eens vragen of die wat in de aanbieding hebben. Bij deze systemen wordt gebruikt gemaakt van een zogenaamd half doorlatend filter. Het water met verontreiniging of bijvoorbeeld zout, wordt onder druk gebracht tot de osmose druk van de vloeistof. De oplossing van zout heeft een bepaalde moleculaire osmose druk. Hoe hoger de concentratie des te hoger de osmose druk. De pure oplossing wordt door het filter heen getrokken, en laat het zout achter. Door regelmatige doorstroming verlaat de hoge concentratie zout steeds op tijd de unit. Zo verkrijgt men een continu proces. Het water moet na het winnen koel gehouden worden, en eventueel nabehandelen met chloor of UV lampen. 


Het is dus niet zomaar water verkrijgen, het moet ook zuiver blijven. Anders is er kans op ongewenste organismen in het water.


Ik neem aan dat er in het gebied geen grondwater op geringe is, anders is dit natuurlijk ook een optie. Regenwater kan natuurlijk ook, maar ja in Mexico zal het wel niet zo regelmatig regen als bij ons. Als er een goedkope manier bedacht wordt dan ben je denk snel een rijk . Helaas is goed en snel drinkwater niet goedkoop. 


Er bestaan ook gebieden die s’ morgens en avonds een soort zeenevel over land gewaaid krijgen. Dit is dan op te vangen met een heel fijnmazig verticaal te spannen net. Hier blijft dan het water in hangen, en loopt naar beneden. Door hier onder een halve buis te monteren loopt het water hier in. Dit kan zeer rendabel werken. Zeker het laatste zou ik eens nagaan, want dit werkt heel goed, en kost na aanschaf verder niet veel meer.


hier onder nog wat link’s. 


Martin


vertrekkers-maritiem.nl


hpwatermakers.co.uk