31 december 2020

kan je een dieselmotor aanduwen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Mijn vraag is: Is het mogelijk om een dieselmotor waarvan de accu helemaal leeg is aan te duwen? (gloeit niet meer voor)

bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.
Antw.: Als de accu echt helemaal leeg is, zal het niet meer zo gemakkelijk gaan. Vooral bij de nieuwere typen diesels met elektronisch geregelde brandstofpomp en boordcomputer. (Lees meer……..)

Bij de oudere diesels kun je de brandstofafsluiter (alleen het pennetje in de afsluiter) er zo uithalen, waarna je hem wel zonder externe spanningsbron kan aanduwen. De motor zal na lang duwen aanslaan en je kunt hem dan niet meer met de contactsleutel stopzetten. (in de versnelling, voet op de rem en koppeling op laten komen, dan stopt de motor wel)Zoals gezegd, is dit bij nieuwere diesels niet meer mogelijk, de computer en alle sensoren (BDP, luchtmassa, lucht- en koelvloeistoftemperatuur enz. enz. enz.) werken niet meer wanneer er geen spanning op staat. Dit betekent dat je de motor niet kunt aanduwen.


Veel plezier met duwen, dit is goed voor de conditie.