2 januari 2021

Ziek worden als de airco aan is

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ziek worden als de airco aan is

Geachte vraagbaak ik kom vaak bij klanten die ziek worden als de airco aangaat en laten hem liever uit is hier een grondige verklaring voor of is het psygisch.
(verhoudheid of oogpijn ) meestal.
groeten willem

Het eene helpt vaak het andere, maar lees meer
 
 

Het is bekend dat er vaak problemen zijn met dit soort systemen. De fout die vaak gemaakt wordt is dat deze dingen na de zomer af gaan, om vervolgens de volgende zomer aan te zetten. Want ja de techniek gaat voort, en we willen graag weer koel zitten. Maar wat de airco meestal nog niet zelf kan is zichzelf schoon . Na het zomer gebruik zou je deze moeten schoonmaken met een ontsmettend middel. want al het stof hoopt zich op, en met een beetje vocht groeien hier allerlei ongewenste gasten op. Dat is dan vaak de oorzaak.


Schimmels en bacterien groeien, maar op een gegeven moment zijn er geen voedings stoffen meer in het stof dat is aangekoekt. Toch willen deze organismen overleven en beginnen te zorgen voor het nageslacht. Dit gebeurt vaak in de vorm van sporen, die dan liggen te wachten op een gunstig moment van verspreiding. Dit moment is dus als de airco weer aangaat na de winter periode.


En ja, al die sporen komen dan in een keer vrij, zoeken een voedings bodem om te groeien. Deze moet bestaan uit een warme vochtige omgeving. En waar bestaan onze longen en keel/neus uit? ………juist. Men voelt zich terstond ziek worden door geiriteerde slijmvliezen. Ja het is niet zo gek als mensen dan zeggen, laat maar zitten.


Natuurlijk als je dit drie keer hebt meegemaakt, onthouden jou hersenen dit onbewust wel. Dus ook als je een schone airco aanzet zal deze persoon terstond diezelfde symptonen krijgen, maar niet de werkelijke ziekte. De symptonen voelen echter exact hetzelfde aan. Dus ja, de een heeft het natuurlijk sterker als de ander.


Ja lucht en zijn zeer belangrijk voor de mens, en dan hebben we het nog niet eens over fijnstof gehad.


Martin