24 januari 2021

stekker die heel warm wordt

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

stekker die warm wordt

Hallo,
Wij hebben een zonnebank en als hij in werking is wordt de stekker plus het stopcontact ontzettend warm en begint het te stinken.
De zonnebank maakt geen sluiting omdat de zekering er niet uitslaat en de zonnebank het ook gewoon blijft doen.
Wat kan de oorzaak zijn?


Ja, dat is niet fijn. We willen wel graag bruin worden, maar niet aanbakken neem ik aan. Dit euvel dient wel aangepakt te worden, want een brand is niet denkbeeldig. Lees meer………


Er kunnen hier twee dingen aan de hand zijn. Of de stekker die veroorzaakt dit, of de wandcontactdoos zelf. Ik zou beginnen met de wandcontactdoos (stopcontact) Het kan voorkomen dat in de loop van jaren de schroeven die de draad vast klemmen los zijn gaan zitten. Schakel de spanning uit van de desbetreffende groep. Controleer dit door er iets op aan te sluiten, een lamp bijvoorbeeld. Kijk hierna op een stopcontact dat wel spanning heeft of de lamp het nog heel is. Dit is een controle dat niet toevallig de lamp stuk is, en je vervolgens alsnog een schok kan oplopen. Haal de deksel los van het stopcontact, en controleer of de klemmen nog heel zijn. De draad geen groene oxide vertoont, en of de draden niet los zijn. En of er genoeg draad onder de klem zit. 


Je kan natuurlijk ook een insteek wandcontact bezitten, dan kun je dus geen schroefje aandraaien. Het best kan je dan een nieuwe aanschaffen, want als de veer contacten lam zijn wordt het niets.


Corrigeer al deze punten, en maak alles weer dicht. Zet de spanning weer aan, en probeer het nog eens. Wordt de stekker niet meer warm, dan is het probleem verholpen. Wordt de stekker wel warm, dan moet deze worden vervangen. Koop een andere stekker en vervang de bestaande stekker. Koop wel een geschikte stekker, eentje die geschikt is voor 16 Amp?re. Hierna zal alles voor elkaar zijn, en kunnen we weer bakken in het UV licht.


Zie hieronder de details.Martin.


 


 LET OP SPANNING IS GEVAALRIJK, SCHAKEL BIJ WERKZAAMHEDEN AAN CONTACTDOZEN E.D. ALTIJD DE SPANNING OP DE GROEP UIT, OF DE AARDLEK SCHAKELAAR !!