4 januari 2021

perilex kleurcodering WCD

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

perilex kleurcodering WCD

Wil iemand zo vriendelijk zijn om de kleurcodering (schema) van de 5 draden die op de WCD moeten worden aangesloten in schema aan te geven.
Ik moet vanuit de meterkast een 2-fase perilex aansluiting .
Volgens mij:
Trekken van draden:
2 x bruin, fase (naar L1 en L2; resp links onder en boven van de WCD)
2 x blauw, nul (Naar N en L3; resp rechts onder en boven van de WCD)
1 x
IMO: De basis is natuurlijk N en L3 aan de nul, L1 en L2 aan de fase en aarde
Is dit goed of zie ik het verkeerd??
Groet, Arno

Vriendelijk zijn we altijd! Want je weet stomme vragen bestaan niet. Het valt wel mee, het is niet zo moeilijk. Je moet wel een paar regels in acht nemen. Lees meer………

Nee je ziet het niet verkeerd, en kan inderdaad zo gebeuren. Twee maal bruin, en twee maal blauw + aarde. Het ligt er maar net aan wat je wilt gaan doen. Het is over het algemeen nog al een zootje met het aansluiten van fornuizen. Je mag natuurlijk twee bruin houden, en twee maal blauw, zorg er dan wel voor dat eenmaal bruin en blauw op ??n groep terecht komt. Kijk het zal wel werken, maar je kan dan rare dingen krijgen. Je kan ook andere kleuren gebruiken voor het overzicht, anders moet je de draden uit elkaar houden door ze van te voren te merken. En anders door te meten, voor het aansluiten. 


Maar jij spreekt over twee fasen aansluiting? Je bedoeld neem ik aan zoals je boven beschrijft twee maal fase, twee maal de nul + de aarde. Je gaat nu een aansluiting cre?ren die normaal niet zo is. Zolang jij weet dat dit zo is, is het geen probleem. In het fornuis kun je zien wat nodig is, en zo moet je dan op de perilex wandcontactdoos ook de draden aansluiten. En als beide (contact en stekker) nog moeten worden aangesloten bepaal je dit zelf. Laat wel de aarde aansluiting op zijn normale plek zitten, dat is wel zo prettig. Vertel bij de verhuizing aan de volgende bewoner dat dit zo zit, of beter verwijder de contactdoos, om gevaarlijke situaties te voorkomen.


Ik kan je dus geen schema geven, maar hou zo veel mogelijk de oorspronkelijke aansluitingen aan.


Trek nooit meer dan 5 draden in een 5/8 buis, dit is voorschrift.


 


 LET OP SPANNING IS GEVAALRIJK, SCHAKEL BIJ WERKZAAMHEDEN AAN CONTACTDOZEN E.D. ALTIJD DE SPANNING OP DE GROEP UIT, OF DE AARDLEK SCHAKELAAR !! Draai de meterkast op slot en steek de sleutel in je zak! Meet eerst of de spanning er echt af is voor aanvang van de werkzaamheden.