Onuitputtelijke elektrischetijdsbron?

Polly Translate

Als je een ronde magneet met -pool naar binnen, daar binnen zet je een magneet-pool, zodat ze elkaar afstoten krijg je een draaiende beweging. zoals in een spoel,
de binnenste magneet draaid, daaraan maak je een as en aan de andere kant van de as maak je een spoel met daarin een magneet, door een magneet te laten draaien in een spoel creeer je stroom (denk aan dynamo).
Dus als een ronde mageneet met daarin een kleinere magneet elkaar constant blijven afstoten, draait het as voor eeuwig, met daaraan de spoel, heb je een elektrische bron die nooit opraakt??
Theoretische gezien.

Zou zoiets in de praktijk kunnen??

Antw.: Helaas zal dit niet lukken. Hier op natuurwetenschappen is al heel veel geschreven over dit soort vraagstukken. Kijk eens op : https://www.natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=843 . Of gebruik de zoekoptie met het woord : perpetuum mobiel of magneet.