5 januari 2021

barrel en inch

Line vector created by pch.vector - www.freepik.com

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Wat is de betekenins van de barrel en de inch?


Antw.: De 1 is een inhoudsmaat en de ander een lengtemaat.

Laten we beginnen met de inch, 1 inch is ongeveer gelijk aan 25,4 milimeter. 12 inch is 1 foot. Deze foot moet dus zo’n 30,48 centimeter zijn. Heb je 3 van deze feet, dan is dat 91,44 centimeter. Dit noemen ze 1 yard. Heb je van deze yards 1760 stuks, dan krijg je uiteindelijk 1 mile. Die mile is zo’n 1609 meter.

Je ziet wel dat men enige jaartjes terug veel rekenden met het twaalftallig stelsel. Wij kennen ook nog steeds de woorden: Dozijn,Gros enz.. Ook onze tijdlezing geschiedt nog steeds volgens het twaalftallig stelsel.

De barrel is een inhoudsmaat die eigenlijk alleen in Amerika gebruikt wordt. Je hebt er de droge- en de natte versie van. Voor vloeistoffen noemt men dit gewoon een barrel, deze is gelijk aan 42 amerikaanse gallons (=zo’n 3,785 liter). Dus zo’n barrel is ongeveer gelijk aan 159 liter vloeistof.

Voor droge stoffen heb je de dry barrel. De inhoud is 7056 kubieke inch. Wat op zijn beurt overeenkomt met circa 115,5 liter.