bliksem opslag

Polly Translate

opslag

Hallo ik had een vraagje
Wordt er al van opgeslagen????
Ik zelf dacht aan waterstof door b.v. een pen die bliksem opvangt in een tank met die dan een wolk waterstof produceert???
Of via een inductie naast een geleider die bliksem opvangt,of is de inductie energie niet groot genoeg meer ?

Wordt er wel gezocht in die energie ,ik kan er heel weinig van vinden …

Nee je zult over het opslaan niet veel vinden, maar dat heeft een reden. Heel misschien vind je iets over bol bliksem’s. Lees meer……

Het is niet dat hier niet over nagedacht is, maar er zijn wat dingen die dit in de weg staan. Het begint met hoeveel zit er eigenlijk in een bliksem ontlading? Het valt wat tegen, je zou denken met zoveel geweld moet er toch wat inzitten?


Helaas is dit niet zo. Een gemiddelde ontlading geeft wel veel spanning, maar niet veel stroom. En wasmaschine zou er hoogstens 1 a 2 uur op draaien. Dus ja, dat is niet zo gek veel om daar een speciale installatie voor te maken. Je moet dan ook zorgen dat het vaak onweert waar je de installatie neer zet. Dus daarom is er verder geen onderzoek naar.


Maar wat wel onderzocht is gaat over bol bliksem.


Het is eigenlijk nog steeds niet bekend waarom deze kan bestaan. Want ze bestaan wel degelijk! Maar volgens onze natuurkundige zouden ze niet kunnen bestaan. Nu zijn er in het bijzijn van bol bliksem’s vreemde dingen voorgevallen. Bij een bezoek aan een keuken waren plots alle bestek magnetisch geworden. Ook is bekend dat er ooit een door een gesloten raam is gekomen. Toen er een bolbliksem in een waterton verdween kookte die bijna direct. Dus dit geeft aan dat op een of andere manier veel in zit.


Doorom is in de jaren tachtig hier onderzoek naar gedaan. Er was een natuurkundige die het idee had opgevat om deze kunstmatig te produceren en in stand te houden in een drukvat. Men ging er van uit dat binnen in de bol hele sterke magnetische velden heersen, waarin mogelijk kernfusie voorkwam. Door deze bol te voeden met de juiste brandstoffen, en op te sluiten in een magnetisch veld. Zou men hier veel uit kunnen halen. Deze theorie was van de Hr: Gert C. Dijkhuis


Zie ook deze: bolbliksem


Oude effecten


Opgewarmde bolbliksem