5 januari 2021

Wat is het productiepoces van tin?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik moet voor school het proces van een ruwe grondstof tot tin weten. Ik kan dit nergens vinden. Kunnen jullie me helpen?


Tin wordt vooral gewonnen uit het mineraal cassiteriet (SnO2) en wordt verkegen door dit mineraal in een oven te roosteren met . De aardkorst bestaat voor ongeveer 0,001% uit tin. Tin komt met name voor in Maleisi?.


Tin wordt gebruikt in het Pilkington proces om glas voor ramen te produceren. Tijdens dit proces wordt gesmolten glas in een plas gesmolten tin gegoten. Het glas drijft op het tin en koelt af, zodat vast glas wordt gevormd met een plat parallel oppervlak. Het meeste glas voor ramen wordt momenteel op deze manier geproduceerd.


Tin kan veel verschillende bruikbare legeringen vormen. Brons is een legering van tin en koper. Tin en lood vormen samen edelstaal en soldeer. Een legering van tin en niobiumwordt gebruikt om supergeleidend draad te .


Door in een zoekmachine te zoeken op “cassiteriet” kom je al een stuk verder, dus dat hoef ik niet voor je te doen.


***arjen***