31 december 2020

zwanger

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

zwanger
Ik ben zwanger en maak in huis altijd schoon met schoonmaakazijn. Dit omdat dingen als bleek ed slecht zijn. Nu vroeg ik me af, is schoonmaakazijn eigenlijk niet slecht voor het ongeboren kind?


Ik zou het niet opdrinken, dat is voor beide niet zo goed, maar lees meer want er zijn nog meer dingen die niet goed zijn……….


 


? Microsoft

Azijn zuur is voor het schoonmaken niet schadelijk, maar inderdaad chloorproducten zijn zo wie zo niet lekker voor de mens. Hieronder bijvoorbeeld een scala van kruiden al dan niet geneeskrachtig. Deze worden vaak ook in eten of thee gebruikt, het kan geen kwaad hier op te letten. Alle medicijnen moeten worden gecontroleerd op gevaar voor zwangerschap.


Blaaswier : wordt afgeraden.


Duivels klauw : kan spier samentrekkingen veroorzaken van de baarmoeder.


Engelwortel : wordt afgeraden.


Laksavital : (semen ispagulae vlozaad)  is een lakzeer middel, alle lakzeer middelen worden afgeraden.


Moederkruid : afgeraden tijdens zwangerschap.


Rozemarijn : is wegens vermeende schadelijke effecten op de vrucht afgeraden.


Salie : kan in kleine hoeveelheden gebruikt worden, maar beter niet.


Senna : vanwege de mogelijke bijwerkingen beter niet gebruiken tijdens de zwangerschap.


Kaneel : niet gebruiken, vrucht afdrijvend.


Maar vergeet nog een paar dingen niet: 


Geen r?ntgen foto’s laten , tenzij het niet anders kan natuurlijk. Ga alle mogelijke straling bronnen uit de weg. Merendeel met het werk te maken natuurlijk.  Als je gaat krijg je ook meer straling in korte tijd, echter is dit niet zo veel maar draagt wel bij aan het totaal.  Alle oplosmiddelen zijn ook niet bevorderlijk, denk aan thinner, aceton, en dergelijke. Pas is men er achter gekomen dat lachgas wat vaak werd gebruikt om de bevalling pijn wat te verlichten de ongeboren vrucht kan beschadigen. Afwijkingen kunnen ontstaan. 


Nog even naar het eten terug. Houd je van lekkere Franse kaas? Laat deze maar even staan, alle verse (zachte)  kazen trouwens. Lekker filet americain, rauwe tartaar, alle rauwe vleessoorten. Niet eten! 


Heb je een kat (poes) geen kattenbak meer schoonmaken, je vond dit toch al geen fijn klusje. Dus dat komt goed uit. Ja en roken/drinken (alcohol) je raad het al……….niet doen. Leef regelmatig, en ga op tijd naar bed. Zure bommen en sorbet kunnen nog steeds, maar bedenk dat je na de zwangerschap ook weer in bikini wilt lopen. 


Wat betreft sex ? Dat schijnt nog steeds goed te zijn, en kan geen kwaad. Kan zelfs op het eind de bevalling bevorderen. Geniet van de zwangerschap, het is toch iets bijzonders. 


Nog een tip voor de vaders, neem niet alle uitspraken serieus van de zwangere . Zij kunnen even anders reageren als anders. Alles is jou schuld, en dat moet je toegeven. Na de zwangerschap evalueren, zeker niet tijdens……………..


Hoe ik dat weet?  Ben twee keer (blije) opa.         Nog aanvullende tips  mail ze ons!   info@natuurwetenschappen.nl  met vermelding van het artikel.


Martin