31 december 2020

Stuwkracht omrekenen.

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hallo ik wil graag weten of hier een omrekentabel te vinden is om van pounds of thrust naar KW dus van LB-FT naar KW.Antw.: Stuwkracht wordt nog altijd aangegeven in pounds, Dit wordt genoteerd als lbf. Zoals je misschien weet wordt kracht aangeduid met een hoeveelheid die verplaatst wordt over een bepaalde afstand in een bepaalde tijd. (Lees meer…….)

De pk (paardekracht) is de hoeveelheid kracht die een gewicht van 1 kilogram in een tijd van 1 seconde over een afstand van 1 meter omhoog trekt. Nu we dit weten kunnen we aan de slag met de stuwkracht van bijvoorbeeld een een straaljager.


Een pound is ca 0,454 kg, wat dus betekent dat 1 kg ongeveer gelijk is aan 2,2 pounds. Rekenen we de pounds terug naar Newtons, dan krijgen we die 0,454 x 9,81 = 4,45 N (afgerond).


Nu nog even de meters naar feet omrekenen…. waar hadden we dat ook al weer eerder gelezen ? ….Kijk eens op :  https://natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=1016  En daarna ook nog even op : https://natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=1033 voor de conversie, En het rekensommetje is snel gemaakt.


We zien dus dat 1 pond stuwkracht ongeveer gelijkstaat aan 4 pk. Een beetje straaljager heeft zo’n 7000 pond stuwkracht wat dus betekent dat je de beschikking hebt over zo’n 28000 pk.