31 december 2020
Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

deze kan volgens mij ook bij natuurkunde:


Veel mensen geloven in de oerknal, BigBang, maar waar kwam deze oerknal vandaan?, immers er was nog helemaal niks, geen gassen, geen elektriciteit, niks nada noppes. volgens mij (en vele anderen) is dit dus ook een fabeltje die bij gebrek aan andere oplossingen (de Almachtige Schepper enz) naar voren wordt geschoven als zijnde de oplossing voor dit heikele probleem…..

Jaha, heel goed. Het is inderdaad een aanname. ??n ding is zeker, elektra monteurs waren al weken voor het verschijnen van het eerste licht aan het kabeltrekken geweest. Maar alle gekheid op een stokje, lees meer…….
:

Het is inderdaad moeilijk te begrijpen, wat was er eerst, was er wel wat en door wie of wat?


Maar goed, het feit dat wij bestaan bewijst dat er in ieder geval ooit iets was. Waar vandaan? Met wat voor reden? Is er wel een rede? We kunnen nog de gehele bladzijde volschrijven met dit soort uitspraken. De reden van het leven en materie. We gaan niet uit van een schepper, we zijn tenslotte van de “natuurwetenschappen” Dat wij als mensen deze dingen allemaal moeilijk kunnen begrijpen is niet gek. Het is toch ook allemaal te mooi om waar te zijn. Maar de is niet altijd zo mooi geweest. We beginnen steeds meer te begrijpen, en komen er langzamerhand achter dat het niet altijd koek en ei is geweest met de aarde. 


Natuurrampen, inslagen van meteorieten hebben gezorgd voor duizenden jaren rampspoed. Maar toen was er nog geen mens te bekennen. onze die opgeschreven is bestaat ruwweg zo’n 4 a 5 duizend jaar. Op de tijdlat van de aarde is dit een zeer kleine episode. Pas aan het begin van deze, sorry vorige eeuw hebben we pas de dinosaurusbotten ontdekt. We wisten amper wat het was. Mammoeten die in ??n nacht zijn ingevroren, er is in de afgelopen geschiedenis van de aarde heel wat gebeurd. Wij vinden dit soort dingen natuurlijk helemaal niet leuk, want ze bedreigen ons bestaan. Onze warme huizen, leuke tuin, fijn werk en geld waarmee we onze behoefte kunnen stillen. 


Maar de aarde heeft met dit alles niets van doen. Deze gaat gewoon zijn gang. Dat we nu in een rustige periode zitten, met blauwe luchten en regelmatig regen komt ons goed uit. Maar vergeet niet dat een heel kleine verstoring grote gevolgen heeft voor ons. Stel dat de 2 % meer gaat uitstralen zegge….. morgen. Helmaal niet fijn! Zeg je rustige leven maar gedag. Maar moeten we hier iemand de schuld van geven? Welnee het is een natuurlijk proces. Dat wij dan voorgoed van de aarde verdwijnen? Ja het zij zo, kans voor andere levensvormen. 


De mensen zijn altijd geneigd om overal een kaartje aan te hangen, iets of iemand moet toch de schuld hebben? Dus willen we de toekomst overleven zullen we iets moeten bedenken dat onafhankelijk van de aarde werkt. Bevolken van ander planeten, ruimte leefgemeenschappen? Ja ik maak geen gein, het is de enige mogelijkheid voor de verre toekomst. 


Door de big bang en dergelijke te bestuderen proberen we een inzicht te krijgen over ontstaan van alles, want als we dit begrijpen, weten we misschien de vraag op het einde van alles. En vooral wat we daar aan kunnen doen. Om alles op aarde te houden zoals het nu is zal niet meevallen, we moeten bepaalde zaken aanpakken. En zien dat we zo min mogelijk verstoringen op deze aarde. Maar echt, het is geen garantie. 


Misschien nog als slot een paar leuke scenario’s:


Een meteoriet van 50 kilometer doorsnee, morgen in je achtertuin  >  met hoge zekerheid einde mensheid.


Alle vulkanen op de wereld barsten uit gedurende 1 maand > overleven mogelijk, maar wel heel donker voor de komende 5 jaar met extreme weersveranderingen.


Magnetisme van de aarde wordt nul  >  zeker niet prettig veel straling dringt door tot de aardbodem. Ingrijpend voor planten en dieren en mens.


Aardkorst verschuift met 6000 km >  vloedgolven, extreme klimaatverschuivingen verdwijnen van land, en ontstaan van nieuw land. Paar procent overleeft.


Dat bovenstaand gebeurd, niet ondenkbaar. In wat voor tijdspanne? Komende jaar zeer zeer klein. Komende 500 jaar zeer klein. Komende 1 miljoen jaar, niet zo klein meer. Vergeet niet dat men onlangs ontdekt heeft dat de laatste ijstijd er niet duizenden jaren over gedaan heeft om te ontstaan. Maar in enkele jaren voltrokken is. Sorry de laatste had ik nog niet genoemd. Zo zie je maar, alvorens aan de big bang te denken, er nog andere dingen zijn. 


Maar niet getreurd, dat dit alles gedurende jou leven gebeurd is nog steeds zeer zeeeer klein. En wat betreft de big bang? Van alle theorie?n vindt ik het nog steeds een hele goede. Als je jezelf verdiept in de elementaire deeltjes, bouwstenen van de atomen en elektronen vindt je het plotseling niet zo gek meer. De energie?n die hier in huizen zijn onvoorstelbaar. Een goed voorbeeld is natuurlijk de zon, deze schijnt eeuwig te branden zonder noemenswaardig verschil. Neem er eens een boek van in huis, het is echt te begrijpen. Ik zou daarna iets lezen over de chaos theorie. Uit je opmerkingen begrijp ik dat je antwoorden wil, dit is misschien geen antwoord. Maar hoop ik een stukje in de goede richting. Ga door met afvragen, en bedenk:


Stomme vragen bestaan niet.


Zie ook: Kern van aarde draait sneller   tweeling paradox 2    tweeling paradox    Dimensies    Oorsprong van alles    oneindigheid universum    Dark energy
wat gebeurt er zonder zon    Hoe is de aarde onstaan    Uitdijen van het heelal    lichtsnelheid….nihil    snelheid van de Big Bang


Dit is nog maar een kleine greep, zoek boven aan de site op “ruimte”